skip to Main Content
αν

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΛΟΓΩ ΠΛΑΝΗΣ

Στην σημερινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τέθηκε και πάλι το θέμα του βενζινάδικου στην περιοχή Πλάκα του Αργοστολίου καθώς ζητήθηκε η ανάκληση της απόφασης που είχε ληφθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου λόγω πλάνης.

Την πλάνη ανέπτυξε στην εισήγησή της Δημοτικής Αρχής, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Διονύσης Λυκούδης που ζήτησε την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης για τους εξής λόγους:

Α) τόσο στο από Νοέμβριο 2014 τοπογραφικό διάγραμμα του μηχανικού Σπυρίδων Αποστολάτου που συνόδευε την από 11.12.2014 αίτηση του ιδιώτη, όσο και στην από 30.01.2015 εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας  του Δήμου Κεφαλλονιάς, που συντάχθηκε κατόπιν αυτοψίας, το πλάτος του οδοστρώματος έμπροσθεν του ΟΤ 14-ΤΕΜ 1 επί της οδού Ιακώβου Πυλαρινού ήταν 4,30μ και το πλάτος του πεζοδρομίου έμπροσθεν της ιδιοκτησίας του κ. Γαλιατσάτου Κωνσταντίνου ήταν μεταξύ 0,90μ έως 1μ.

Β) την με α.π. 10008 (και α.π. 12931)/17.5.2016 εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών κατόπιν νέας αυτοψίας ετέρου υπαλλήλου της Τεχνικής Υπηρεσίας που διενεργήθηκε σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα 15 μηνών περίπου μετά την διεκπεραίωση του πρώτου αιτήματος του ιδιώτη και κατόπιν νέας αιτήσεως αυτού στην οποία επισυνάπτεται νέο τοπογραφικό διάγραμμα της μηχανικού Ασημίνας Γαβριελάτου με ημερομηνία σύνταξης Δεκέμβριος 2015, όπου εμφανίζεται το πλάτος του οδοστρώματος 5,03μ. και το πλάτος του πεζοδρομίου 0,37μ.

Γ) Η μεταβολή που εμφανίζεται στη μεταγενέστερη αυτοψία της υπηρεσίας δεν οφείλεται σε εργασίες και έργο της ΔΕΥΑΚ ούτε και σε έργα και εργασίες που εκτελέστηκαν από τον Δήμο αλλά ήταν αποτέλεσμα παρέμβασης τρίτων.

Δ) από την καταγγελία και το φωτογραφικό υλικό που έχουν κατατεθεί στον Δήμο μας από τους κατοίκους της περιοχής, προκύπτει σαφώς ότι μεταξύ των δύο αυτοψιών που έγιναν από τον Δήμο μας και με χρήση μηχανικών μέσων πραγματοποιήθηκαν εκσκαφικές εργασίες κατά μήκος και παραπλεύρως της ιδιοκτησίας του κ. Γαλιατσάτου (επιμήκες βαθύ χαντάκι, καθαίρεση πεζοσδρομίου με ασφαλτόστρωση της λωρίδας του προυφιστάνου το πεζοδρόμιο).

Κατόπιν των ανωτέρω η Υπηρεσία διαπιστώνει ότι η νέα αυτοψία και η συνταχθείσα επ’αυτής εισήγηση προς το συλλογικό όργανο του Δήμου ήταν προιόν πλάνης περί τα πράγματα, η οποία καθιστά την εισήγηση ανακλητέα. Ως εκ τούτου η με αριθμό 206/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία στηρίχθηκε στην ως άνω ανακλητέα εισήγηση είναι και αυτή προιόν πλάνης περί τα πράγματα και ως εκ τούτου ανακλητέα σύμφωνα με το α.π.24501/18.07.2016 έγγραφο της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ο Δ. Λυκούδης τόνισε ότι αποτελεί τιμή για την Δημοτική Αρχή η ανάκληση της προηγούμενης απόφασης και δικαίωση για τους κατοίκους ενώ σε ερώτηση για το αν δύναται να ανακληθεί μία εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου από μία άλλη της ίδιας Υπηρεσίας παρουσίασε έγγραφο της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου που συμφωνούσε με αυτό.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και κάτοικοι της περιοχής της Πλάκας ενώ μίλησαν και δύο εκπρόσωποί τους, ο μηχανικός Χρήστος Τζούφης και ο συνταξιούχος καθηγητής Αντώνης Κατάνιας που παρουσίασαν το ιστορικό αυτής της υπόθεσης, εξήγησαν τους λόγους (οικονομικούς, νομικούς, περιβαλλοντικούς κ.α) για τους οποίους δεν πρέπει να κατασκευαστεί το βενζινάδικο στην περιοχή και ευχαρίστησαν την Δημοτική Αρχή διότι συμπαραστάθηκε στο πρόβλημά τους

Back To Top