skip to Main Content
An 53

Με αισιοδοξία για τη νέα σεζόν έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Τουριστική Επιτροπή

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Τουριστική Επιτροπή στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος» παρουσία φορέων του Τουρισμού αλλά και τουριστικών πρακτόρων.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευάγγελος Κεκάτος στον χαιρετισμό του καλωσόρισε όσους παραβρέθηκαν στην κοπή της βασιλόπιτας τονίζοντας το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει κλίμα ενότητας και σύμπνοιας στο θέμα του τουρισμού καθότι αποτελεί την βαριά βιομηχανίας της χώρας αλλά και του τόπου ειδικότερα. Υπογραμμίζοντας για άλλη μία φορά ότι «αφεντικό μας είναι η Κεφαλονιά και αυτή υπηρετούμε».

Ευχάριστη μουσική συντροφιά πρόσφεραν Χορωδοί από τη Λειβαθώ με μαέστρο το Βασίλη Καλογηρά που χάρισαν στον κόσμο που έδωσε το παρών στην κοπή της βασιλόπιτας καντάδες όπως το «Κεφαλονιά μου όμορφη»  αλλά και τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα ενώ έψαλλαν κατά την ευλογία της πίτας.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα που πρόσφερε το καφέ εστιατόριο Premier στη συνέχεια ευλόγησε και έκοψε ο Μητροπολίτης κ.κ. Δημήτριος παρουσία του Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Πετεινάτου και άλλων ιερέων, ο οποίος αμέσως μετά την κοπή προχώρησε σε χαιρετισμό όπου εξήρε το έργο του Αντιδημάρχου καθώς είχε θετικά αποτελέσματα για τον τουρισμού του νησιού και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο του ενώ έκανε και μία μικρή αναφορά στους παλιούς ταξιδευτές και στο γεγονός ότι εμείς οι Έλληνες όπου πάμε για διακοπές παίρνουμε μαζί μας και τον Πολιτισμό μας τον οποίο μοιραζόμαστε με τους υπόλοιπους λαούς που επισκεπτόμαστε.

Αμέσως μετά πήραν τον λόγο πολλά στελέχη του τουρισμού όπως ο Λιμενάρχης Γιώργος Καλιτσουνάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κώστας Γρηγορόπουλος, ο Πρώην Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Γιώργος Τζωρτζάτος, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Νίκος Σκλάβος, ο Πρόξενος της Σερβίας Βίκτωρ Ρουχωτάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο επιχειρηματίας και μέλος του Ευρωπαϊκού Νησιωτικού Επιμελητηρίου, Ανδρέας Παντελειός, ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ, Θεμιστοκλής Βαλσαμής και ο πρώην πρόεδρος, Βαγγέλης Μαζαράκης με όλους να δίνουν τις δικές τους ευχές τους για την συνέχιση του θετικού έργου της τουριστικής επιτροπής αλλά και για την νέα τουριστική σεζόν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμα ο ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, Γεράσιμος Βασιλάτος, ο επιχειρηματίας Παναγής Μεταξάτος, οι Τουριστικοί Πράκτορες, Γιώργος Γεροντάκης, Κίμωνας Γασπαράτος και Σπύρος Κατσούρης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Κυριακή Νικολαΐδου καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας, κα Λάντου και κ. Κλαουδάτος.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον απολογισμό του έργου της Επιτροπής για το 2016 αλλά και τους στόχους που έχει θέσει για το 2017. Ο κ. Κεκάτος παρουσίασε τα βήματα που έγιναν μέσα στο 2016 από το Δήμο Κεφαλονιάς για την καλύτερη προώθηση και προβολή της Κεφαλονιάς στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό, με συμμετοχή σε Διεθνείς εκθέσεις, με φυλλάδια και έντυπα, με την δημιουργία του νέου μοντέρνου και δυναμικού site του Δήμου Κεφαλονιάς αλλά και με συνεχή παρουσία όπου κρίνεται απαραίτητη, καθώς όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού «δεν ανοίγουμε τον χάρτη και λέμε που θα πάμε, αλλά συμβουλευόμαστε τους ειδικούς που είναι οι πράκτορες και οι επιχειρηματίες, και όπου κρίνουν ότι πρέπει να δώσουμε το παρών, αυτό κάνουμε».

 

Back To Top