skip to Main Content
An 103

Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ & ΤΟ «ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ» ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

Έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό ότι, όσο η Δημοτική Αρχή Παρίση καταφέρνει και ολοκληρώνει έργα, τόσο περισσότερο θα απομακρύνεται το «όνειρο» του Θεόφιλου Μιχαλάτου για νίκη στις επόμενες δημοτικές εκλογές και ταυτόχρονα θα μεγαλώνει ο «αναβρασμός» στις τάξεις της Ενωμένης Κεφαλονιάς με συνέπεια μεγάλα λάθη στην αντιπολιτευτική στρατηγική.

Είναι πολύ απλό: Όταν η «φαρέτρα» σου αδειάζει από σοβαρά επιχειρήματα καταφεύγεις σε μικροπολιτική και λαϊκισμό. Κανένας όμως δεν κέρδισε ποτέ εκλογές με αυτά.

Ήρθε λοιπόν χθες, για μία ακόμη φορά ο κ. Μιχαλάτος να μας επιβεβαιώσει. Μία ημέρα προτού η Δημοτική Αρχή Παρίση παραδώσει προς χρήση στους πολίτες το νέο Ιστορικό Κέντρο Αργοστολίου, εξέδωσε ανακοίνωση. Θα περίμενε κανείς ότι θα χειροκροτούσε και θα επιβράβευε την μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να ολοκληρωθεί αυτό το μεγάλο έργο που αντιμετώπισε τόσες αντιξοότητες. Θα μπορούσε επίσης να ανακοίνωνε ότι σήμερα θα παρευρίσκεται η Δημοτική Ομάδα της Ενωμένης Κεφαλονιάς το βράδυ στην πλατεία, δίπλα στην Δημοτική Αρχή και στους πολίτες όταν το έργο θα δοθεί σε χρήση καθώς τα έργα ενώνουν και όλοι πρέπει να συνεισφέρουν σε αυτό. Όμως όχι! Διότι κάτι τέτοιο θα απαιτούσε αλτρουισμό, τόλμη και πολιτική γενναιότητα από την πλευρά της παράταξης Μιχαλάτου, στοιχεία που προφανώς δεν διαθέτει. 

Τι έκανε λοιπόν; Αντί να δώσει συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή, εξέδωσε ένα «παραλήρημα» δύο σελίδων Α4 σε μία προσπάθεια να «καλύψει» και να «μειώσει» την σημερινή μεγάλη ημέρα. Και αναρωτιέμαι: Έχει πραγματικά την ψευδαίσθηση ο κ. Μιχαλάτος ότι μία τόσο «μικροπρεπής» κριτική θα μπορούσε να ξεπεράσει ποτέ το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που όλοι βλέπουμε στα βίντεο και στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται, ακόμη και από ΜΜΕ που στέκονται κριτικά απέναντι στη Δημοτική Αρχή;

Οι μεγάλοι πολιτικοί άνδρες οφείλουν να έχουν το θάρρος να αναγνωρίζουν πότε οι πολιτικοί τους αντίπαλοι έχουν κάνει κάτι σωστό. Διότι έτσι προάγεται η πολιτική προς όφελος της ανάπτυξης του τόπου. Ο κ. Μιχαλάτος όμως, για μία ακόμη φορά, δείχνει το γιατί οι πολίτες τον επέλεξαν για τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Στην ανακοίνωσή του κάνει μόνο μία αναφορά στο έργο και είναι γεμάτη μόνο με κακία και ειρωνεία: «Το νέο Αργοστόλι με τους κοκοφοίνικες θα μοιάζει με ‘Αγιο Δομήνικο και παραλία έτοιμη να φιλοξενήσει το ‘SURVIVOR’.» Κρίμα…
Δεν νομίζω ότι αξίζει να σχολιάσω περισσότερο το πόνημα του κ. Μιχαλάτου. Κυρίως διότι πάνω στην αγωνιώδη προσπάθειά του να γράψει κάτι ενάντια στη Δημοτική Αρχή καταφεύγει σε παραπληροφόρηση και ωμό λαϊκισμό. Για παράδειγμα:
1. Κατηγορεί την Δημοτική Αρχή για την για το ότι η ακτοπλοική γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη παραμένει ανενεργή. Ξεχνάει προφανώς ότι η παράταξή του πανηγύριζε παρέα με την βουλευτή για την δρομολόγηση του πλοίου της Ζακυνθινής Εταιρείας όταν κάποιες νηφάλιες φωνές προειδοποιούσαν ότι αυτό δεν θα κρατούσε πολύ και ότι έπρεπε να απαιτηθεί η ολοχρονική κάλυψη της γραμμής
2. Κατηγορεί την Δημοτική Αρχή για την τύχη του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου, όταν αυτή δεν έχει καμία αρμοδιότητα και όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την οποία σε κάθε ευκαιρία στηρίζει δεν έχει ακόνη αποφασίσει αν θα το επισκευάσει ή αν θα κατασκευάσει καινούργιο
3. Υποβαθμίζει το μεγάλο έργο της κατασκευής του εργοστασίου επεξεργασίας νερού στο Αργοστόλι, λέγοντας ότι θα επιβαρύνει οικονομικά τους δημότες. Όταν έχει πάρει πολλές φορές την απάντηση από την Δημοτική Αρχή ότι αυτό δεν θα συμβεί. Και αλήθεια τι λέει η λογική; Όταν οι Αργοστολιώτες θα μπορούν να πίνουν νερό από τη βρύση τους δεν θα έχουν οικονομική ελάφρυνση όταν δεν θα χρειάζεται πια να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό; 
4. Εξακολουθεί να ψάχνει «σκανδαλάκια» με τις προσλήψεις στη Μελισσάνη και τη Δρογκαράτη. «Ξεχνάει» ότι έγινε δημόσιος διαγωνισμός, ότι βγήκε ανάδοχος και ότι δεν βρισκόμαστε στη Βόρειο Κορέα ώστε η Δημοτική Αρχή να επιβάλλει στον ανάδοχο ποιους να προσλάβει και ποιους όχι.
5. Προσπαθεί να υποβαθμίσει την βούληση της Δημοτικής Αρχής να βάλει τάξη στο νέο ιστορικό κέντρο με τον νέο κανονισμό λειτουργίας των καταστημάτων. Δεν διαφωνούμε ότι στο παρελθόν έγιναν σφάλματα στον τομέα αυτό. Τώρα όμως η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να επιβάλλει ισονομία. Δεν το επιθυμεί αυτό ο κ. Μιχαλάτος;
6. Ενοχλεί τον κ. Μιχαλάτο η ανάδειξη του κτιρίου του παλαιού Δημοτικού Σχολείου στο Ληξούρι, ενός κτιρίου μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας, που ήταν ένα «έκτρωμα» στην «φάτσα» της πόλης και η Δημοτική Αρχή το μετέτρεψε σε ένα όμορφο αξιοθέατο. Και διάλεξε την μέρα που κάποιοι αχαρακτήριστοι κατέστρεψαν τα φωτιστικά σώματα. Αντί λοιπόν να καταγγείλει αυτούς κατηγορεί την Δημοτική Αρχή που έφτιαξε το κτίριο!!! Μικροπολιτική κακής ποιότητας…
Με λίγα λόγια ο κ. Μιχαλάτος επιχείρησε έναν άστοχο αντιπερισπασμό για να μειώσει την κορυφαία μέρα της Δημοτικής Αρχής Παρίση από το 2011 που έχει το τιμόνι του Δήμου. Όμως δεν θα τα καταφέρει. Διότι οι πολίτες έχουν και γνώση και κρίση. Και δυστυχώς ο κ. Μιχαλάτος και η παράταξή του είναι αναγκασμένοι να πιουν το «πικρό ποτήρι» των έργων. Σταγόνα-σταγόνα μέχρι τον πάτο. 
Διαβάστε πιο κάτω την ανακοίνωση Μιχαλάτου:

Στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 14/6 και με αφορμή το μοίρασμα της πλατείας του Αργοστολίου για τα τραπεζοκαθίσματα,  ακούσαμε τον αντιδήμαρχο έργων να προκαλεί την αντιπολίτευση να τον φτύσει αν και εφόσον οι χώροι της κεντρικής πλατείας δεν δοθούν στους επαγγελματίες με δίκαιο τρόπο.

Επικές δηλώσεις, πομπώδεις φράσεις, ανόητη υπεροψία.

Ξεχνάει προφανώς ο αντιδήμαρχος ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που  η κατάσταση για το ίδιο θέμα είχε εντελώς ξεφύγει και που μόνο τα ΜΑΤ δεν ήλθαν για να εκτονώσουν την ένταση.

Ξεχνάει  το μπάχαλο με τις μετακινήσεις κάποιων επαγγελματιών πολλά μέτρα πέρα από τη πρόσοψη του μαγαζιού τους, προκειμένου να βολέψουν ημετέρους.

Ξεχνάει τις μαραθώνιες συζητήσεις στα δημοτικά συμβούλια που λίγο έλειψε να πέσει ακόμα και ξύλο μετά από αντεγκλήσεις επαγγελματιών με δημοτικούς συμβούλους.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η Δημοτική Αρχή έχει κερδίσει με το σπαθί της  το φτύσιμο της Κεφαλονίτικης κοινωνίας.

Πως θα μπορούσε άλλωστε να χάσει τέτοιο έπαθλο όταν:

 1. Από τα έσοδα της Δρογκαράτης και της Μελισσάνης, που αποτελούν –  έτσι τουλάχιστον θα έπρεπε –  το μεγαλύτερο εισπρακτικό φιλέτο της Κεφαλονιάς, δεν έχει αποδώσει ούτε ένα ευρώ  στην περιοχή της Σάμης.
 2. Στα σπήλαια  δουλεύουν αδέλφια, ξαδέλφια, μανάδες, φίλοι, σύζυγοι ανθρώπων της δημοτικής αρχής και παρόλα αυτά  θέλουν να μας παραμυθιάζουν ότι δήθεν τηρούν διαφανείς διαδικασίες. Ούτε ο Αρκάς  δεν κάνει τόσο πετυχημένα αστεία.
 3. Η ακτοπλοϊκή  γραμμή Πάτρας- Σάμης παραμένει ανενεργή και δεν τους καίγεται καρφί για την ενεργοποίησή της.

 

 1. Το περίφημο πρότζεκτ της μονάδας αφαλάτωσης στο Αργοστόλι θα κοστίσει 7,5 εκατ. ευρώ από τα οποία τα μισά θα πάνε στον εργολάβο που θα φροντίζει για μια 6ετία την συντήρηση και την λειτουργία της.

Για τον  Αργοστολιώτη μένει να  πληρώσει το νερό χρυσάφι.

 1. Ξοδεύτηκαν 800.000,00 ευρώ για την αποκατάσταση των όψεων και του περιβάλλοντος χώρου στο παλαιό Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου και στην τελική το σχολείο αυτό δεν μπορεί να έχει απολύτως καμία χρηστικότητα.
 2. Χαλάστηκαν 200.000,00 ευρώ για την δημιουργία της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Κεφαλονιάς και το αποτέλεσμα είναι για γέλια και για κλάματα από τα λάθη και την παραπληροφόρηση.
 3. Προσδοκούμε σε αύξηση του τουρισμού και ακόμα ψάχνουμε να βρούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο.
 4. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στα Δαυγάτα, πόλος έλξης για τους επισκέπτες, το κατάργησαν.
 5. Το Τουριστικό Περίπτερο στα Μιχαλιτσάτα, στο πιο περίβλεπτο σημείο της περιοχής, έχει μετατραπεί σε αφοδευτήριο.
 6. Ο αντιδήμαρχος τουρισμού, ακολουθώντας τα χνάρια του Ιουλίου Βερν, έχει βάλει πλάνο να κάνει το γύρο του κόσμου σε πολύ περισσότερες από 80 μέρες. Τα έξοδα βεβαίως  των ταξιδιών τα πληρώνει ο Κεφαλονίτης.
 7. Το νέο Αργοστόλι με τους κοκοφοίνικες θα μοιάζει με ‘Αγιο Δομήνικο και παραλία έτοιμη να φιλοξενήσει το ‘SURVIVOR’.

Είναι φανερό, ότι αυτή η Δημοτική Αρχή δεν θίγεται πλέον από το φτύσιμο της κοινωνίας. Κατά το κοινώς λεγόμενο:  ‘Την φτύνουν και αυτή νομίζει ότι ψιχαλίζει’.  Της χρειάζεται κάτι πιο δραστικό και πιο αποτελεσματικό. Η πίσσα με τα πούπουλα θα ήταν μια αξιόπιστη πρόταση!

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Back To Top