skip to Main Content
7

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΣΕ…ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΡΙΖΑ!

Σε γραμμή ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κινείται ο Παύλος Παπαδάτος στο τελευταίο άρθρο που δημοσίευσε.

Και αυτό για δύο κύριους λόγους:

  1. Είναι αντίθετος με την κεντρική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη να γίνουν άμεσα εκλογές ώστε να φύγει η ανίκανη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
  2. Είναι υπέρ της δημιουργίας του υπέρ-Ταμείου που θα δημεύσει και θα υποθηκεύσει την ακίνητη περιουσία της χώρας «βορά» στις ορέξεις των δανειστών.

Μήπως τελικά ο Παύλος φαίνεται να «γλυκοκοιτάζει» προς τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ολόκληρο το άρθρο του Π. Παπαδάτου πιο κάτω:

Για να γίνουν επενδύσεις, θα πρέπει να υπάρχει φιλικό επενδυτικό περιβάλλον και πολιτικήσταθερότητα. Για τη δημιουργία του φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος,υπεύθυνη είναι κυρίως η κυβέρνηση και για την πολιτική σταθερότητα, η αντιπολίτευση. Η συνεχής όμως επίκληση εκλογών, δημιουργεί κλίμα πολιτικής αστάθειας που δεν συμβάλλει καθόλου στηδημιουργία επενδυτικού κλίματος. Αν ο κύριος Σαμαράς δεν βιαζόταν να κάνει εκλογές το2012 και είχε αφήσει την κυβέρνηση Παπαδήμουνα πάρει τα δύσκολα μέτρα, σήμερα ίσως δεν θα είχαμε μνημόνια και ίσως ο ίδιος θα ήταν πρωθυπουργός!

Οιαντιπολιτευτικοί αλαλαγμοί και ένα στείρο «όχι σε όλα»δεν εξυπηρετείτη χώρα, ενώτααντιπολιτευόμενα κόμματα άθελά τους σμιλεύουν ένα ηγετικό προφίλ στον κύριο Τσίπρα – Μόνος εναντίον όλων!Εγώ πάντως άρχισα να αισιοδοξώ, για πολλούς λόγους… Ηασφαλιστική γάγγραινα της χώρας σίγουραδιορθώνεται,η αξιολόγηση που έπρεπε να είχεγίνει το 2014 τελικά έγινε τώρακαι οι υποχρεώσεις του κράτους προς τις επιχειρήσεις θαεξοφληθούν τους επόμενους μήνες.Ο κύριος Ντράγκι άμεσα θα αποφασίσει να κάνει δεκτά ταελληνικά ομόλογα,ώστε οι τράπεζες να έχουν φθηνή χρηματοδότηση,πράγμα που θαεξομαλύνει και την άρση των capitalcontrols και κοντά σε αυτά, οι ευρωπαϊκές κεντρικέςτράπεζες θα επιστρέψουν στη χώρα μας τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που ανέρχονταισε 7 δις ευρώ. Τα spreads των ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν στο 7%και οι οίκοιαξιολόγησης σύντομα θα αναβαθμίσουν τη χώρα,αφού πλέον και η ετήσια αποπληρωμή τουχρέους συμφωνήθηκε ότι δεν θα ξεπερνά το 15% του ΑΕΠ.

Αυτό όμως που με χαροποίησε ιδιαίτερα είναι η δημιουργία του Υπέρ-Ταμείου. Χρόνια τώραοι πολιτικοί μιλούν για τη μεγάλη κρατική περιουσία την οποία οι ίδιοι απαξιώνουν, και ξαφνικά τους έπιασε το ενδιαφέρον γι’ αυτήν!Αφού επί δεκαετίες δεν εκμεταλλευόμαστε εμείς τα «ασημικά» μας, ας τα εκμεταλλευτούνοι ξένοι, γιατί έτσι και κάποια δις θα πάρουμε και κάποιες χιλιάδεςάνθρωποι θα βρουν εργασία. Και το σημαντικότερο: Όποιοι οργανισμοί και όποια κρατικήπεριουσία πάει για ρευστοποίηση, απλώς θα πάψει να αποτελεί πηγή διαφθοράς και χώροστον οποίο οι εκάστοτε κυβερνώντες βολεύουν τους ανίκανους και ανεπάγγελτουςπαρατρεχάμενούς τους. Αν περνούσε από το χέρι μου, θα έβαζα μέσα στο υπέρ-ταμείο γιαεκμετάλλευση ακόμη και τα ολυμπιακά ακίνητα,τα οποία οι ανίκανοι πολιτικοί μας τα άφησαννα ρημάζουν,ώστε να αναδεικνύουν την ολυμπιακών διαστάσεων ανικανότητά τους.

Σημείωση

Οι δημόσιοι υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών αντιδρούν στη μεταφορά τουυπουργείου στο κτίριο Κεράνη, παρά το γεγονός ότι το κράτος θα εξοικονομεί 6 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Ο λόγος; Δεν θέλουν να ξεβολευτούν. Θαυμάστε τους!

Back To Top