skip to Main Content
An 108

«ΠΡΕΜΙΕΡΑ» ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ-ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΔΗΚΕ-ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ

«Πρεμιέρα» κάνει σήμερα με την παράσταση «Πως να απαγάγετε έναν τραπεζίτη» με πρωταγωνιστή τον Κώστα Αρζόγλου το φιλόδοξο 1ο Μουσικοθεατρικό φεστιβάλ που διοργανώνεται στην Κεφαλονιά από την ΚΕΔΗΚΕ σε συνεργασία με την εταιρεία Όψεις Πολιτισμού.  9 σημαντικές θεατρικές παραστάσεις και μία έκθεση θεατρικών κοστουμιών φιλοξενούνται στο Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος στο 1ο Μουσικοθεατρικό Φεστιβάλ Κεφαλονιάς, από τις 15 έως και τις 28 Νοεμβρίου. Φιλοδοξία είναι να καταστεί θεσμός αρκεί να υπάρξει και η ανταπόκριση του κόσμου.

«Πρόκειται για ένα τόλμημα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας», είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης, «που σκοπό έχει να φέρει μέσα στους χειμερινούς μήνες καταξιωμένες παραστάσεις. Χαρά όλων μας είναι οι αίθουσες να κατακλυστούν από κόσμο για να μπορέσουν να δουν αυτό το υπέροχο θέαμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος για τον Δήμο και την ΚΕΔΗΚΕ είναι μηδενικό καθώς δεν χρειάστηκε να πληρώσουν για να έρθουν αυτές οι πολύ καλές παραστάσεις στην Κεφαλονιά μέσα στο χειμώνα ενώ τα οφέλη για το νησί μας θα είναι μεγάλα, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την πολιτιστική προβολή καθώς δεν είναι λίγο να ακουστεί ότι παραστάσεις που έχουν «ανεβεί» στο Μέγαρο Μουσικής έρχονται στην Κεφαλονιά.

Σε ότι αφορά στην τιμή του εισιτηρίου που κάποιοι την θεωρούν «τσιμπημένη» (13 ευρώ) να πούμε ότι είναι χαμηλότερη από τις αντίστοιχες τιμές στις παραστάσεις των Αθηνών (16 και 17 ευρώ) ενώ υπάρχουν και τα ομαδικά εισιτήρια που είναι αρκετά φθηνότερα (στα 8 ευρώ)

Ας δούμε τα στοιχεία της σημερινής παράστασης

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 & ΠΕΜΠΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00

«ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΓΑΓΕΤΕ ΕΝΑΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ»

του Armando Nascimento σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου.

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Αρζόγλου, Στέλλα Παπαδημητρίου, Χρήστος Ευθυμίου και Χάρης Μαυρουδής. Παραγωγή: RED MOONLIGHT PRODUCTIONS,

Γραμμένο στο ζενίθ της πορτογαλικής κρίσης το «Πώς ν’ απαγάγετε έναν τραπεζίτη» του σημαντικότερου σύγχρονου Πορτογάλου θεατρικού συγγραφέα Armando Nascimento Rosa περιγράφει με σπάνια ακρίβεια την εμπειρία των τελευταίων χρόνων για εκατομμύρια ανθρώπους κατά μήκος και πλάτος της «πολιτισμένης» Δύσης.

Η υπόθεση με μια ματιά: Δύο απελπισμένοι δανειολήπτες που έχουν χάσει όλα τους τα υπάρχοντα χάρις στην αυστηρότητα του πορτογαλικού μνημονίου οργανώνουν και εκτελούν την απαγωγή του μεγαλοτραπεζίτη Ολιβέιρα και της δικηγόρου του. Σκοπός τους είναι να αποσπάσουν λύτρα ώστε ο ένας να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την θεραπεία του άρρωστου παιδιού του και ο άλλος να πληρώσει τα έξοδα για τις σπουδές του δικού του. Η εξέλιξη της δράσης αποκαλύπτει τον σκοτεινό ρόλο του τραπεζικού συστήματος και των στελεχών του που λειτουργεί ως αόρατη «κυβέρνηση» στις χώρες του Νότου που τελούν υπό επιτροπεία.

Γενική είσοδος: 13€ & 10€ (φοιτητικό, ανέργων)

Back To Top