skip to Main Content
An 106

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΛΥΚΟΥΔΗ ΣΤΟΝ ΣΑΚΗ ΒΟΥΤΟ-ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ, ΤΟΝ ΠΛΑΤΥ ΓΙΑΛΟ, ΤΟΥΣ “ΛΙΒΕΛΛΟΓΡΑΦΟΥΣ” & ΤΟΥΣ “ΔΗΘΕΝ ΛΗΞΟΥΡΙΟΤΑΡΧΕΣ”

Με αφορμή δημοσίευμα που επιχείρησε να υποβαθμίσει την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να κατασκευάσει εργοστάσιο αφαλάτωσης νερού στο Αργοστόλι, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Διονύσης Λυκούδης μίλησε για την πορεία των έργων στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο και στον Ιόνιαν Γκάλαξι.

Ο Δ. Λυκούδης έκανε λόγο για “λιβελλογραφήματα που επιχειρούν να ακυρώσουν ένα μεγάλο έργο πνοής για το Αργοστόλι”. “Όλοι γνωρίζουν” επεσήμανε “ότι οι Αργοστολιώτες  εδώ και δεκαετίες δεν μπορούν να πιουν νερό από τη βρύση τους ενώ τα νοικοκυριά υφίστανται τεράστια οικονομική απώλεια από τις ζημιές στις οικιακές συσκευές λόγω της κακής ποιότητας του νερού που υπάρχει στο δίκτυο και παράλληλα η κακή ποιότητα οδηγεί σε διάλυση του συστήματος διανομής νερού στην πόλη”.

Ξεκαθάρισε ότι το εργοστάσιο που θα κατασκευαστεί δεν θα παίρνει νερό από τη θάλασσα αλλά θα καθαρίζει και θα φιλτράρει το νερό που εισέρχεται στο δίκτυο διανομής. “Αυτό που επιθυμεί η Δημοτική Αρχή είναι καθαρό και πόσιμο νερό” υπογράμμισε.

Τόνισε ότι το κόστος του έργου ανέρχεται στα 4.500.000 ευρώ περίπου και η Δημοτική Αρχή θέλει να το εντάξει σε ευρωπαικό πρόγραμμα μέχρι τις 30 Ιουνίου. “Έτσι δεν θα επιβαρυνθεί κανένας Αργοστολιώτης αλλά μόνο η υγεία των αρθρογραφούντων διότι αρρωσταίνουν κάθε φορά που η Δημοτική Αρχή καταφέρνει να προχωράει σημαντικά έργα”.

Παράλληλα με το νέο δίκτυο ύδρευσης του Αργοστολίου που ολοκληρώνεται σε 15 μέρες η πρωτεύουσα θα έχει καθαρό, πόσιμο και ποιοτικό νερό ενώ οι κάτοικοι θα θα σταματήσουν να επιβαρύνονται οικονομικά από την αγορά εμφιαλωμένου νερού και από τις συχνές ζημιές στις οικιακές συσκευές.

Απαντώντας στην εμπαθή αρθρογραφία αναρωτήθηκε πως μπορεί να υπάρχουν Αργοστολιώτες που να πηγαίνουν κόντρα σε αυτό το έργο πνοής; Τι εύχονται δηλαδή οι λιβελλογράφοι; Να μην καταφέρει ο Δήμος να εντάξει αυτό το τόσο σημαντικό έργο; Μα είναι λογική αυτή; Κάποιοι θα έπρεπε να ντρέπονται!”

“Εμείς θα το κάνουμε διότι υλοποιούμε τις προεκλογικές μας υποσχέσεις” υπογράμμισε.

ΓΙΑ ΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ

Ο Αναπληρωτής Δημάρχου ρωτήθηκε και για την πορεία του έργου του λιμανιού στο Ληξούρι και είπε ότι αυτό το έργο δεν έχει σχέση με το Δήμο καθώς είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών. Ο Δήμος το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να φωνάζει αλλά όλα εξαρτώνται από το Υπουργείο που καθυστερεί να υλοποιήσει αυτά που έχει υποσχεθεί. Απαντώντας δε στην στείρα κριτική του Βασίλη Ρουχωτά υπενθύμισε ότι η Δημοτική Αρχή μαζί με τον Β. Ρουχωτά είχαν μεταβεί πρόσφατα στο Υπουργείο Υποδομών όπου εξασφάλισαν υπόσχεση χρηματοδότησης για τον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού που ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί. Όπου χρειάστηκε η συνδρομή του Δήμου αυτό έγινε τόνισε.

Μίλησε για την ολοκλήρωση του έργου του Δημοτικού Σχολείου “Θουκιδύδης Βαλεντής” χαρακτηρίζοντάς το στολίδι για το Ληξούρι και τόνισε ότι ο Δήμος διέθεσε για το έργο αυτό 500.000 ευρώ από το υστέρημά του. Πρόσθεσε δε ότι στον ίδιο χώρο κατασκευάστηκε το Ενυδρείο ενώ ολοκληρώθηκε και το πρώτο μέρος της αποκατάστασης του παραλιακού δρόμου. Ακολουθεί το υπόλοιπο κομμάτι του παραλιακού και άλλα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης.

“Το Ληξούρι πρέπει να απομονώσει τις φωνές των δήθεν Ληξουριοταρχών που προσφέρουν κακές υπηρεσίες στον τόπο” υπογράμμισε.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΤΥ ΓΙΑΛΟ & ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Σε ότι αφορά στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τον Πλατύ Γιαλό, ο Αναπληρωτής Δημάρχου ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος δεν φέρει καμία ευθύνη καθώς η κυβέρνηση θέλει να τον εντάξει στο υπερταμείο προς πώληση ενώ το ίδιο πιθανόν να συμβεί και με το κτίριο του Επιμελητηρίου κάτι που συνεπάγεται με “έξωση” των υπηρεσιών του ΟΚΑΠ από τον χώρο αυτό.

Ολοκληρώνοντας ο Δ. Λυκούδης τόνισε ότι ο Δήμος ως απάντηση στο παραπάνω μπορεί μόνο να φωνάζει και να εύχεται να λάβει χώρα σύντομα η “πολιτική ανάσταση” στη χώρα ώστε στην κυβέρνηση να μπουν άνθρωποι με τους οποίους ο Δήμος θα μπορεί να συννενοείται για το καλό του τόπου

Back To Top