Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Δημήτριος με τρία σημαντικά θέματα:

  1. Πρόκειται να κατασκευαστεί προτομή του Μητροπολίτη Γεράσιμου στο προαύλιο χώρο έξω από τη Μητρόπολη. Θα δημιουργηθεί επιτροπή η οποία θα αποτελείται  από έναν εκπρόσωπο της αντιπεριφέρειας, ένα εκπρόσωπο του Δήμου, από την Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης, η Βουλευτής, ο Πρόεδρος της Δ/Κ Αργοστολίου Λούκας Νιφοράτος και ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος ως Πρόεδρος. Η προτομή όπως τόνισε πρέπει να είναι  σε κλασικό στυλ από μάρμαρο. Όλ’ αυτά θα γίνουν στο κλείσιμο της τριετίας. Θα γίνει το μνημόσυνο και μετά τα αποκαλυπτήρια της προτομής.
  2. Υπάρχει ένας λογαριασμός στην τράπεζα στο όνομα του μακαριστού Μητροπολίτη Γεράσιμου Φωκά, στο λογαριασμό αυτό όποιος ήθελε μπορούσε ο καθένας να καταθέσει όποιο ποσό ήθελε για την αγάπη του προς τον πρόσωπο του Μητροπολίτη Γεράσιμου Φωκά. Ήδη έχουν κατατεθεί 2400 ευρώ που δόθηκαν για το Φιλόπτωχο Ταμείο. Ο αριθμός του λογαριασμού για όποιον θέλει να καταθέσει χρήματα είναι 903-00-2002-010648.
  3. Μίλησε για την επίσκεψη του στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και την συνάντησή με τον Πατριάρχη  μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π. Δρακουλόγκωνα και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπ. Γαλιατσάτο. Επισκέφθηκαν και την Αγιά Σοφιά και διάφορους χώρους ελληνικούς που με το πέρασμα του χρόνου χάνουν το ελληνικό χρώμα.