Από το http://cheftelemachus.blogspot.gr/

Υλικά

 

½ κιλό κιμά κοτόπουλου

200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη

4 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη

1 κρεμμύδι, τριμμένο στο τρίφτη

2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. γλυκού ρίγανη

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σε σκόνη

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά και στη συνέχεια τα πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια.

Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου η μέχρι να ροδίσουν αρκετά.

Εναλλακτικά μπορούμε να τηγανίσουμε τους κεφτέδες σε νπόλικο καλαμποκέλαιο για περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια να τους τοποθετήσουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

 

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ