skip to Main Content
Soiblehaircut1 535 355

Άρχισαν τα δύσκολα! Ο Σόιμπλε απαιτεί διαπραγματεύσεις της τρόικας με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖ

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μπλοκάρει την τεχνική παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα
– Βάζει ως απαραίτητη προϋπόθεση το να δεσμευτεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πως θα κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα
– Ο Γερμανός υπουργός παίζει με τη φωτιά γνωρίζοντας πως ο Α. Τσίπρας και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δηλώσει πως δεν συνομιλούν με τους υπαλλήλους, όπως τους αποκαλούν, της τρόικας
– Την απαίτηση Σόιμπλε δημοσιεύουν οι Financial Times που αποκαλύπτουν πως υπήρξε συνάντηση της τρόικας με τους υπουργούς Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας στο Eurogroup της Δευτέρας 26 Ιανουαρίου
– Και όλα αυτά ενώ δείχνει έτοιμη ακόμα και η τρόικα να συμφωνήσει σε σοβαρή αλλαγή πολιτικής έναντι της χώρας μας με παράταση αποπληρωμής του χρέους, μείωση στους στόχους για το πλεόνασμα και αύξηση στις κοινωνικές δαπάνες!

Μία αποκάλυψη που αλλάζει τα δεδομένα και περιπλέκει κατά πολύ τα πράγματα φιλοξενούν οι Financial Times. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Σόιμπλε αρνείται κατηγορηματικά κάθε συζήτηση για τεχνική παράταση του Ελληνικού προγράμματος εαν δεν δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση πως θα διαπραγματευτεί με την τρόικα ώστε να κλείσει η αξιολόγηση, η οποία βρίσκεται στον αέρα από τον Σεπτέμβριο.

Η εξέλιξη αυτή είναι ικανή να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Και αυτό γιατί ο Α. Τσίπρας αλλά και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταστήσει σαφές πως η τρόικα τελείωσε και πως δεν συνομιλούν με υπαλλήλους, όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν τους εκπροσώπους της τριμερούς.

Και ο Β. Σόιμπλε ξέρει πολύ καλά τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης και συνεπώς το μόνο συμπέρασμα είναι πως επιδιώκει για λόγους εντυπώσεων να την σύρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Εαν τα καταφέρει, όλοι γνωρίζουν την πολιτική εκμετάλλευση που θα γίνει στις φωτογραφίες και στα πλάνα που θα εμφανίζονται στο ίδιο τραπέζι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα.

Μάλιστα οι Financial Times αναφέρουν πως πριν 4 ημέρες στο Eurogroup συναντήθηκαν για την Ελλάδα ο Σόιμπλε μαζί με τον Γάλλο ομόλογο του και την τρόικα.
”Σύμφωνα με πηγές που είχαν πληροφόρηση για αυτή τη συνάντηση, οι περισσότεροι είναι ανοιχτοί στο να δοθεί κάποια επιείκεια στην Ελλάδα – ενδεχομένως με την παράταση της αποπληρωμής των χρεών, με τη μείωση των στόχων για το πλεόνασμα του προϋπολογισμού και επιτρέποντας αύξηση των κοινωνικών δαπανών – εφόσον η Ελλάδα τηρήσει τις περισσότερες δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις”.

Τότε ο Σόιμπλε φέρεται πως προέβαλε αντίσταση ζητώντας ρητή δέσμευση της νέας κυβέρνησης για διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Προσέξτε πως τοποθετείται για αυτό το θέμα συνεργάτης του Σόιμπλε, και τι εξηγήσεις δίνει.
Χρειάζεσαι μία δομή για να διαπραγματευτείς”.

newsit.gr

Back To Top