skip to Main Content
Zan Tsipras1 New 660 222 630 200

Άστραψε και βρόντηξε ο Γιούνκερ: “Απογοητεύτηκα από τον Τσίπρα – Δεν είμαι μάγος για να κρατήσω την Ελλάδα στο ευρώ”

– Η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, μεταφέρει δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
– “Θα ήθελα να λάβω μία εναλλακτική πρόταση μεταρρυθμίσεων πριν μιλήσουμε ξανά”
– Δεν απαντάει η κυβέρνηση στις δηλώσεις του
– Die Welt: Βαριά η σκιά του ΣΥΡΙΖΑ στη Σύνοδο των G7

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές απέχουν ελάχιστα από το… “σημείο μηδέν”, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δείχνει τα “δόντια” του.

Βασικό θέμα το τηλεφώνημα που φέρεται να έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον πρόεδρο της Κομισιόν χθες το πρωί και το οποίο ο Γιούνκερ δεν απάντησε ποτέ…

Η απάντηση του Μεγάρου Μεξίμου ήταν μία κατηγορηματική διάψευση, κάνοντας μάλιστα λόγο για “παραφιλολογίες”, ωστόσο οι πληφορορίες που προκύπτουν από το “μέτωπο” των Βρυξελλών, συνηγορούν προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

“Λαβράκι” στην Σύνοδο των G7

Την αρχή έκανε ένας ανώτατος ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος επιβεβαίωσε πως το τηλεφώνημα έγινε και πως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν απάντησε στον Έλληνα πρωθυπουργό επειδή δεν είχαν κάτι καινούριο να πουν.

Αυτό φυσικά έχει να κάνει με το ότι η Κομισιόν ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να στείλει μία διαφορετική πρόταση από αυτή που έχει ήδη στείλει και η οποία δεν την άφησε ικανοποιημένη.

Ωστόσο, το δεύτερο και πιο… ισχυρό “χτύπημα” ήρθε από την εκπρόσωπο της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, η οποία με ανάρτησή της στο twitter μεταφέρει δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η δήλωση χαρακτηριστικά αναφέρει:


Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, λοιπόν, η πλευρά Γιούνκερ δείχνει αδιάλλακτη, απορρίπτει την ελληνική πρόταση και ουσιαστικά στέλνει μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα: “Στείλε κάτι άλλο”…

Ωστόσο οι δηλώσεις του Γιούνκερ στην G7 είναι χαρακτηριστικές. Μεταξύ άλλων τόνισε πως το ότι δεν επιθυμεί ένα Grexit δεν σημαίνει ταυτόχρονα πως είναι και… μάγος για να μπορεί να το αποτρέψει.

Δηλώσεις του Γιούνκερ

Το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά: “Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, εξέφρασε τη λύπη του που δεν έλαβε νέες προτάσεις μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα και ζήτησε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να τις στείλει στο άμεσο μέλλον”

Και συνεχίζει το δημοσίευμα: “Ο φίλος μου ο Αλέξης Τσίπρας μου υποσχέθηκε ότι μέχρι το βράδυ της Πέμπτης θα μου έστελνε μια εναλλακτική πρόταση. Ποτέ δεν έχω λάβει τέτοια εναλλακτική πρόταση μεταρρυθμίσεων, είπε ο κ. Γιούνκερ από την Σύνοδο κορυφής της G7. Η Ελλάδα διαπραγματεύεται για μήνες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, οι οποίοι ζητούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε αντάλλαγμα για τα δισεκατομμύρια ευρώ σε οικονομική βοήθεια”.

newsit.gr

 

Back To Top