skip to Main Content
An 150

Ήταν όλοι εκεί, μνημόσυνο για τον μεγάλο αγωνιστή του 1821, Κ. Μεταξά [εικόνες + βίντεο]

Της Γιάννας Κουλουμπή

Μνημόσυνο στη μνήμη του μεγάλου Κεφαλλονίτη αγωνιστή της Επανάστασης του 1821, Κωσταντίνου Μεταξά, τελέστηκε πριν από λίγο στο κοιμητήριο του Δραπάνου, στο Αργοστόλι, υπό τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. κ. Δημήτριο.

Το “παρών” έδωσαν εκπρόσωποι από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, καθώς και τα σχολεία του Αργοστολίου, αλλά και το Λύκειο Ελληνίδων. Επίσης, παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης, κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Ευάγγελος Κεκάτος. Αμφότεροι κατέθεσαν στεφάνι, όπως και οι εκπρόσωποι Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης.

Για τον Κωνστντίνο Μεταξά και τη συμμετοχή κι άλλων σημαντικών Κεφαλλονιτών και Επτανήσιων αγωνιστών στην Επανάσταση του 1821, αλλά και το διαχρονικό μήνυμα αυτής, μίλησε η κα Βασιλάτου, υπεύθυνη για τα εκπαιδευτικά θέματα στην Α’βάθμια εκπαίδευση. Στο τέλος κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και όλοι μαζί είπαν τον Εθνικός μας Ύμνο, με τον Μητροπολίτη να προτρέπει τους μαθητές και να τους εύχεται να είναι ελεύθεροι στο μυαλό και τη σκέψη, στην καρδιά και την ψυχή.

Back To Top