skip to Main Content
Theofilos1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Δώδεκα χρόνια υπηρετώ το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης με βαθιά συναίσθηση της ευθύνης, της συνέπειας και του ρόλου μου.  Όλα αυτά τα χρόνια και συνεργάστηκα και διαφώνησα με συναδέλφους μου. Πάντα όμως για να υπερασπιστώ αυτό που πίστευα ως  καλύτερο για το θεσμό που υπηρετούσα και όχι για να υπηρετήσω  προσωπικές φιλοδοξίες.

Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Καταστάσεις  που αντί να με «τιμωρούν» ως εκφραστή της «άλλης» άποψης  ικανοποιώντας  τη ματαιοδοξία κάποιων, τελικά απαξιώνουν το θεσμό του επιμελητηρίου.

Είναι γνωστό ότι  ο  κ. Σπαθής επιθυμεί  διακαώς τη θέση του Προέδρου του Επιμελητηρίου. Για το λόγο αυτό κάθε φορά  συμμετέχει σε  «στρατηγικές» συμμαχίες παίζοντας με επιτυχία το ρόλο του πειθήνιου οργάνου. Έτσι την πρώτη φορά φόρεσε το «πράσινο κουστούμι» και τώρα ετοιμάζεται να φορέσει το «κοστούμι» που του ράβει  ο κ. Λυκούδης.

Και  μπορεί να μην προσήλθε στο δικό μας χθεσινό συμβούλιο,  πήγε όμως σε αυτό της ΔΕΥΑΚ. Στο συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ που συμμετέχει ως  προσωπική επιλογή της δημοτικής αρχής. Ανακοίνωση βέβαια, στο ίδιο στομφώδες ύφος με αυτό που χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογήσει την απουσία του,   για τη ρύθμιση χρεών που πρέπει να επιβάλει η ΔΕΥΑΚ δεν είδαμε. Σημειωτέον ότι οι όροι της ρύθμισης επαφίενται στη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης.

Για ακόμα μια φορά θα ξεκαθαρίσω τόσο στον κ. Σπαθή όσο και στους νέους συμμάχους που βρήκε στη Δημοτική Αρχή ότι εγώ πραγματικά δεν χρειάζομαι καμία θέση για να έχω άποψη και να προσφέρω στον τόπο μου. Ήμουν, είμαι και θα συνεχίσω να είμαι υπέρμαχος:

  • της διαφάνειας και όχι της αδιαφάνειας,
  • της νομιμότητας και όχι της ανομίας,
  • του ήθους και όχι της ανηθικότητας,
  • της σεμνότητας και όχι της αλαζονείας,
  • του σεβασμού της άλλης άποψης και όχι του αφανισμού της.

Δεν έχω να κρύψω κάτι. Δεν φοβάμαι κανέναν. Όσο για τα οποιαδήποτε νομικά θέματα, αυτά θα λυθούν στις δικαστικές αίθουσες.

 

Θεόφιλος Μιχαλάτος

 

Back To Top