skip to Main Content
Koyzoylo.gr

Αυτές είναι οι 14 πρώτες αλλαγές στα σχολεία με Υπουργό τον Φίλη

Η εμπνευσμένη απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αναθέσει το Υπουργείο Παιδείας στον Νίκο Φίλη, άρχισε ήδη να αποδίδει καρπούς.

Ο νέος κουρσάρος της παιδείας ανακοίνωσε τις πρώτες δράσεις του για την αντιμετώπιση των κενών στο χώρο:
1. Οι διοικητικές υπηρεσίες του Υπουργείου μεταφέρονται στη Βάρη. Η έδρα στη Χασιά.
2. Καταργούνται τα 5 διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και τη θέση τους παίρνει το πρόγραμμα «ευκαιρία για σνακ». Οι μαθητές θα πρέπει να φάνε 2 τυρόπιτες, μια ζαμπονοτυρόπιτα, 3 μπουγάτσες και ένα κότσι, μέχρι να βάλει 5 γκολ ο Λεβαντόφσκι.
3. Καταργείται η γυμναστική, μέχρι να εξηγήσει κάποιος στον Υπουργό τι είναι.
4. Το ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί» αλλάζει και γίνεται «νους υγιής εν στόμαχι υγιεί».
5. Ύστερα από πρόταση του Πάνου Καμμένου, Υπουργείο Άμυνας και Παιδείας συνεργάζονται για να μπει στα σχολεία το μάθημα στρατιωτικής αγωγής, «Στόμαχοκ». Το νέο μάθημα ενημερώνει τους μαθητές για όλες τις διατροφικές βόμβες που μπορεί να σκάσουν στο στομάχι τους, δίνοντας τους τροφή για σκέψη και προβληματισμό.
6. Χρέη επιθεωρητών δεν θα αναλαμβάνουν εκπαιδευτικοί όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, αλλά Master Chef. Λουκάκος, Σκαρμούτσος, Λαζάρου, οφείλουν να περάσουν μαζί με τον υπουργό από όλα τα κυλικεία της χώρας. Ο υπουργός θα δοκιμάζει το μενού (3 φορές το καθένα για να σχηματίσει σίγουρη γνώμη) και ό,τι δεν του αρέσει θα το αλλάζουν οι Chef για να το ξαναδοκιμάζει.
7. Καταργείται η πενταήμερη, η οποία θα αντικατασταθεί από την πεντ-αρνί-μερη. Οι μαθητές θα πρέπει για πέντε μέρες να δοκιμάσουν όσα πιο πολλά σφαχτά μπορούν, ώστε να καταλάβουν επιτέλους ποια είναι η διαφορά, ανάμεσα στο αρνί, το κατσίκι, το πρόβατο, το ζυγούρι και το κρικρί και να μην βγουν ξύλα απελέκητα στην κοινωνία.
8. Καταργείται ο αγιασμός όπως τον ξέραμε. Ο παπάς δεν θα πετάει πλέον νερό με την αγιαστούρα, αλλά γνωστό ανθρακούχο αναψυκτικό (light κατά προτίμηση) στους διψασμένους για μάθηση μαθητές.
9. Στο κεσεδάκι τους οι μαθητές δεν θα βάζουν μόνο φακές, αλλά θα τις συνδυάζουν με φετούλα, ξύδι και λίγο ψωμί για την παπάρα.
10. Στο ανθολόγιο εκτός από άνθη οι μαθητές οφείλουν να βάζουν και ξηροκάρπια, αφού τα έχουν δοκιμάσει πρώτα οι καθηγητές τους και ο Υπουργός (αναλαμβάνει τα έξοδα αποστολής).
11. Στην α’ και β’ δημοτικού τα παιδάκια πρέπει να γράφουν τις λέξεις όχι στην καρτέλα, αλλά σε μενού ψητοπωλείου για να συνηθίζουν.
12. Επανέρχεται η Αριστεία, την οποία είχε εξοβελίσει απ’ το εκπαιδευτικό σύστημα ο Αριστείδης Μπαλτάς. Κάθε Παρασκευή πρωί οι μαθητές θα τρώνε πατσά με σκορδοστούμπι στο εστιατόριο «Το Άριστον».
13. Οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου πρέπει να είναι ντυμένοι ομοιόμορφα. Δεν θα φορούν ποδιά, αλλά γιλέκο. Τα αγοράκια γιλέκο Φίλη και τα κοριτσάκια γιλέκο Ψαριανού.
14. Καταργούνται τα πειράματα στη χημεία, επειδή είναι επικίνδυνα. Δεν μπορεί να πέφτεις για τη σιέστα σου στο τελευταίο θρανίο και να φοβάσαι ότι μέχρι να ξυπνήσεις μπορεί να σε έχει κάνει κάρβουνο ο χημικός. Γιατί σαν τη χημεία έχει, σαν τον ύπνο δεν έχει.

http://www.koyzoylo.gr/

Back To Top