skip to Main Content
An 215

Β. Κεκάτος: «Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων»

Συνεδρίασε η Τουριστική Επιτροπή σήμερα το πρωϊ στο Δημοτικό Θέατρο Ο Κέφαλος υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Τουρισμού Ευάγγελου Κεκάτου ο οποίος ενημέρωσε για τις κινήσεις που έχουν γίνει από μεριά του Δήμου με συμμετοχή σε διάφορες εκθέσεις με θετικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα στο Συνέδριο Ευρωπαϊκής Νησιωτικότητας που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία προτάθηκε η ίδρυση ενός γραφείου Νησιωτικότητας που θα στεγάζει όλους τους νησιωτικούς φορείς, με τα δύο πρώτα νησιά που θα συμμετέχουν να είναι η Κεφαλονιά και το Ventotene.

Συγκεκριμένα ο κ. Κεκάτος τόνισε ότι, «η Κεφαλονιά πάει πολύ καλά τουριστικά, αντικειμενικά με αριθμούς» όπως χαρακτηριστικά είπε, «εκεί που φέτος δεν πάμε καλά είναι στον τουρισμό κρουαζιέρας με πολλές μειώσεις στις αφίξεις κρουαζιεροπλοίων κάτι που οφείλεται ως γνωστόν σε πολλούς παράγοντες καθώς ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων και όχι μόνο του Αντιδημάρχου Τουρισμού».

Στην συνεδρίαση το παρών έδωσαν ο επιχειρηματίας Παναγής Μεταξάτατος, ο Κώστας Πρέντζας που εκπροσωπεί τον Εμπορικό Σύλλογο Η Κράνη καθώς και ο φωτογράφος φύσης και μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, Χρήστος Βλάχος. Ο κ. Βλάχος αναφέρθηκε στην πλούσια πανίδα που υπάρχει στο νησί που αποτελείται από  Πέρδικες, χελώνες Καρέτα Καρέτα, δελφίνια, και πολλά είδη αποδημητικών πουλιών και πως αυτό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μία εναλλακτική μορφή τουρισμού με πολλά οφέλη για την τοπική οικονομία. Χαρακτηριστικά έδωσε το παράδειγμα της Λέσβου όπου από τέλη Μάρτη και για όλο τον Απρίλιο δεν υπάρχει δωμάτιο κενό καθώς πάνω από 3.000 Παρατηρητές Πουλιών (Birdwatching) από το εξωτερικό και την Ελλάδα  κατακλύζουν το νησί λόγω της εαρινής μετανάστευσης των πουλιών που παρατηρείται.

Στο Λιβάδι της Παλικής παρατήρησε ο κ. Βλάχος, καθώς επισκέπτεται το νησί μας συχνά λόγω του ότι η σύζυγός του είναι Κεφαλονίτισα και έχει την ευκαιρία να βρεθεί σε πολλά μέρη και να αποθανατίσει τη φύση με τον φακό του, υπάρχει ένας από τους καλύτερους υγροβιότοπους στην Ελλάδα. Ενώ υπογράμμισε ότι όσοι γνωρίζουν την Κεφαλονιά ξέρουν μόνο τον Αίνο και τίποτα άλλο ενώ υπάρχουν τόσα άλλα βουνά όπως η Αγία Δυνατή.

Αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ο Κέφαλος ο φωτογράφος φύσης, Χρήστος Βλάχος θα παρουσιάσει την δουλειά του «Η φύση μέσα από τον φωτογραφικό φακό» υπό την αιγίδα του Δήμου Κεφαλονιάς στα πλαίσια των περιβαλλοντικών δράσεων  ως κοινωνική ευθύνη των ξενοδοχείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Green Key και Blue Flag.

Back To Top