skip to Main Content
Pav3

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ «ΑΠΟΠΛΟΥ»- ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ Γράφει η Παυλίνα Σταμάτη

Τακτική γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε σήμερα από το κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Κεφαλονιάς και Ιθάκης, «Απόπλους».

Η αναπληρωτής πρόεδρος κ. Κατερίνα Βαγγελάτου καλωσόρισε όλα τα μέλη του «Απόπλου» και τους τόνισε ότι στόχος τους είναι να ενισχύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το κέντρο πρόληψης αν και δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι τώρα στη δράση του. Κύριο μέλημα τους είναι να τους βοηθήσει η Περιφέρεια και ο Δήμος Κεφαλονιάς με νέα άτομα επιστημονικά εκπαιδευμένα που θα τους στηρίξουν διότι οι απαιτήσεις της κοινωνίας είναι τεράστιες.

Στη συνέχεια ο κ. Μαρούλης Ανδρέας , επιστημονικά υπεύθυνος του «Απόπλου» μίλησε για την φιλοσοφία και τη λειτουργία του κέντρου. Πέρασαν κάποιες δυσκολίες ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα όπως και ολόκληρη η χώρα παρ όλα αυτά όμως βρίσκονται σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο. Είναι ένα κέντρο που έχει οικονομικό απόθεμα και δε χρωστάει πουθενά . Τα προγράμματα τους είναι σχετικά με τον εθισμό σε ναρκωτικές ουσίες, το αλκοόλ, το internet καθώς και ο σχολικός εκφοβισμός, το λεγόμενο bullying. Οι σχέσεις τους με την εκπαιδευτική κοινότητα της Κεφαλονιάς είναι πάρα πολύ καλές και οι παρεμβάσεις τους σε σχολεία είναι προσαρμοσμένες στο μαθητικό πληθυσμό. Σκοπός τους είναι να λειτουργούν συμβουλευτικά.

Τέλος τα μέλη του «Απόπλου» συζήτησαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και πήραν αποφάσεις.

Back To Top