skip to Main Content
An 112

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ: Μια ενημέρωση με τεκμηρίωση και με αξιοπρέπεια προς στην κα Χαριτάτου Αριστέα για το κατάπτυστο κείμενό της «Μιά οφειλόμενη απάντηση στον κ. Γεράσιμο Γαλανό και τα δημοσιεύματα του 2010 !!!»

Κα Χαριτάτου Αριστέα

Σε όσα γράφετε εναντίον μου δεν κρύβουν τη δημοσιογραφική καλόπιστη  ιδιότητα  και πένα που θα πρέπει να έχει  με σοβαρότητα  κάποια που θέλει να λέγεται και όχι αυθαίρετα να βαπτίζεται δημοσιογράφος.

Επειδή το θέμα όπως το χειρίζεστε είναι κατινιά και μικρότητα, πρωτίστως  ενέχει εμπάθεια προς το πρόσωπό μου, σας ενημερώνω τα κάτωθι για τα οποία θα ήταν ντροπή εάν δεν αποκαταστήσετε την αλήθεια στα δικά σας μέσα  (site)  και κατά συνέπεια και στα άλλα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα. (Πράξη που θα κάνω εγώ, εάν  δεν την κάνετε  εσείς).

Σας ενημέρωσα πως το άρθρο  «Ληξουριώτικο καρναβάλι» κείμενο και φωτογραφίες είναι δικής μου πνευματικής παραγωγής. Μάλιστα από το 1999 με πολλές δημοσιεύσεις… Επειδή φοβάστε , παρουσιάσατε και το μήνυμα που σας έστειλα στο τηλέφωνο  σας, στο site σας. Δεν γράψατε όμως τη δήθεν μαγκιά σας,  που με πήρατε πίσω στο τηλέφωνο  με ψευτο-τσαμπουκά  και βρισιές,  να κάνετε  τη δυνατή και τη φωνακλού  με αλαζονεία όπως έχετε συνηθίσει ….

  1. Πηγαίνετε λοιπόν στην Κοργιαλλένειο Βιβλιοθήκη και ξεφυλλίστε τα φύλλα των εφημερίδων «Ο καρνάβαλος» ,  πριν το 2010 και θα δείτε ότι κείμενο και υλικό, φωτογραφίες και ντοκουμέντα για το συγκεκριμένο άρθρο  είναι δημοσιευμένα. Μάλιστα, στο πίσω μέρος των εφημερίδων υπάρχει παράρτημα «Πηγές- βιβλιογραφία- μαρτυρίες και ευχαριστίες».  Διαβάστε – ενημερωθείτε και τα λέμε…
  2. Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό kefalonitis. mag «Κεφαλονίτης»  του Ανδρέα Δεμπόνου,  Φεβρουάριος του 2008, αριθμός τεύχους 7, σ.σ. 34-40.  Επί πλέον   αναρτήθηκε στο site του στις 9-3-2008. Από  το site  «Kefalonitis.com»  το 2010  ο κος Διονύσιος Ε. Κονταρίνης πήρε το κείμενο και τις φωτογραφίες, όπως και άλλα δικά μου,  αυτό με τις -Καρναβαλικές Στολές- που παλαιότερα αναδημοσιεύσατε…!.   Στο άρθρο μου υπάρχουν οι υποσημειώσεις και τα τεκμήρια, ακόμη δε στη συνέχεια των φύλλων του περιοδικού υπάρχει άλλο δικό μου άρθρο που αφορά στο Καρναβάλι έχοντας και την περιβόητη αφίσα του 1889. Αναζητήστε το περιοδικό, υπάρχει στο internet – και δείτε χρονολογία και τα λοιπά που σας απασχολούν…  αν και σας  στέλνω τις σελίδες.  Μην ξεχάσετε να προσέξετε και τις φωτογραφίες , το κείμενο και την αφίσα και τόσα άλλα.
  3. Το άρθρο αυτό ήταν η αφορμή να μου ζητήσει ο κος  Ανδρέας Δεμπόνος να εκδώσει ένα βιβλίο  για παιδιά τον επόμενο  χρόνο , το 2009, με κείμενο δικό μου που αφορούσε τις λαϊκές αποκριές της Κεφαλονιάς. Μέρος του βιβλίου ήταν και κομμάτι από το άρθρο μου  το «Ληξουριώτικο καρναβάλι».  Μάλιστα στο τεύχος 13  «Kefalonitis. mag»  (Φεβρουάριο  του 2009)  υπάρχει και η βιβλιογραφική αναφορά.
  4. Κα Χαριτάτου Αριστέα

Δεν με ενδιαφέρει κανένας κος Διονύσης Ε. Κονταρίνης, ούτε ποτέ επισκέφτηκε την Κεφαλονιά, ούτε είμαι εγώ άξιος να κρίνω το έργο του.

Αλλά είναι προφανές ότι «το άρθρο του» είναι κλεψίτυπο από το δικό μου.  Ακόμη και η άλλη φωτογραφία που ανάρτησε μέσα στο κείμενο που  μου έκλεψε, δεν αφορά το καρναβάλι αλλά το έθιμο του «Γληγοράκη» στα Λεγατάτα – Μαρτσελάτα, το οποίο αναβίωσα με πολύ κόπο, φυσικά με τη βοήθεια του παλιού Δήμου Ληξουρίου  και τώρα με τη Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Γι’ αυτό δεν έγραψε ούτε λεζάντα, γιατί και αυτή η φωτογραφία είναι κλεμμένη από το δικό μου υλικό. Ρωτήστε τον αν ξέρει ποιοι είναι στη φωτογραφία και πότε χρονολογείται… Απλά ο κόσμος που δεν ξέρει τού στέλνει ευχαριστίες και κομπλιμέντα, εφόσον το υλικό δεν γνωρίζουν από πού προέρχεται.

Σας συγχαίρω που μεταφέρατε από το site  του  – Επτάνησα- στα δικό σας, βιογραφικά του κου Κονταρίνη και κείμενο για να με πείσετε και να πείσετε τους αναγνώστες σας, μόνο, που δεν μεταφέρατε ακριβώς και  τους επαίνους, τις επικρίσεις και τους σχολιασμούς  που του έχουν γίνει κατά καιρούς γι’ αυτό το άρθρο.. !

Αν και είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεται τι έχει γίνει, η εμπάθεια που έχετε απέναντί μου αναπτύξει κρύβει  άλλους λόγους… θέσεις σας και πράγματα της φαντασίας σας!   Δεν καταλαβαίνω την αντιπαλότητα απέναντι σε ανθρώπους που εθελοντικά κάνουν κοινωνικό έργο.

Τέλος, για να μη μακρηγορήσω άλλο, παρ’ όλο που έχω να σας πω πολλά και ξέρω πολλά,  θεωρώ πράξη Αντρίκια και Λεβέντικη  εκ μέρους σας όπως αποκαταστήσετε την αλήθεια,  για να δείξετε εμπράκτως πόσο σέβεστε τους αναγνώστες  σας,  πρωτίστως  δε για ένα δημοσιογραφικό  λαμπρό ήθος που όλοι το έχουμε ανάγκη στις μέρες μας.

 Και που είσθε;  Η σωστή και τίμια δεοντολογική δημοσιογραφία, η οποία  υπηρετεί σωστά  και σέβεται  το κοινό , δεν παίζει τον πορδόμυλο που έχετε μάθει να κάνετε! 

Φιλικά
Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός
15-2-2017

Back To Top