skip to Main Content
AN 45

Γιορτάστηκε χτες το Αντιμήρι στη Σάμη.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, γιορτάστηκε χτες το Αντιμήρι στη Σάμη. Πλήθος πιστών, παρακολούθησε, το μεθεόρτιο Εσπερινό και στη συνέχεια, ακολούθησε, τη λιτάνευση της εικόνας, της Παναγίας της Λουτριώτισσας στους δρόμους της Σάμης. Με προεξάρχοντες, τους Αρχιμανδρίτες και ιεροκήρυκες της Μητρόπολης Κεφαλονιάς π. Σπυρίδωνα Πετεινάτο και Φώτιο Γαβριελάτο, έγινε όλο το τελετουργικό της χτεσινής ημέρας. 

Παρόντες από τη πολιτική ηγεσία του νησιού οι κ.κ.: Αντι/ρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης, ο Αντιδήμαρχος Ελειού – Πρόνων  Νίκος Παπαδάτος, ο Αντιδήμαρχος Πυλαρέων  Γεράσιμος Αλυσανδράτος, ο Επικεφαλής της Μείζωνος Αντιπολίτευσης  Θεόφιλος Μιχαλάτος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Βασίλης Κοκκόσης, Θεόδωρος Φλωράτος, Διονύσης Μινέτος, Διονύσης Αραβαντινός, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Σάμης  Γαβριήλ Ρασσιάς, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Χαλιωτάτων Γεράσιμος Δευτεραίος ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λακήθρας Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Τοπικός Σύμβουλος Σάμης Ζήσιμος Βαγγελάτος και  ο πρώην βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης  Πέτρος Αλιβιζάτος.Την εικόνα μετέφεραν και συνόδευαν τιμητικά καθ΄όλη την διάρκεια της λιτανείας, μέλη του Χορευτικού Συλλόγου Βαλσαμάτων ο “Βάλσαμος”

Στην λιτάνευση της εικόνας, παιάνισε η Φιλαρμονική Σάμης “Θέμος Αμούργης”

Μετά το τέλος της λιτανείας ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα στην πλατεία της Σάμης και περατζάδα στην παραλιακή, από τους κανταδόρους τ’ Αργοστολιού.

Τάσος Καβαλλιεράτος.

Πηγή: vlahatasamis.gr

Back To Top