skip to Main Content

Δέκα μήνες παράταση για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων

«Ανάσα» στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων και τους εμπλεκόμενους μηχανικούς δίνει η παράταση για 10 ακόμη μήνες που έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για να καταθέσουν τον πλήρη φάκελο δικαιολογητικών, προκειμένου να «νομιμοποιήσουν» τις αυθαιρεσίες στα ακίνητά τους.

Μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2015 παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή από τους εμπλεκόμενους μηχανικούς όλων των δικαιολογητικών και στοιχείων που απαιτούνται για την οριστική ένταξη στο νόμο 4178/2013 («νόμος Καλαφάτη») για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, με υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ, Νίκου Ταγαρά.

Η προθεσμία που ίσχυε μέχρι σήμερα για την κατάθεση των δικαιολογητικών ήταν έξι μήνες από την αρχική ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών μετά τη σχετική αίτηση ένταξης στο ν. 4178/2013. Για παράδειγμα, όσοι είχαν υποβάλει αρχικά δικαιολογητικά στις 15 Δεκεμβρίου 2013 και έπρεπε να έχουν κατατεθεί όλα τα απαιτούμενα στοιχεία έως τις 15 Ιουνίου 2014 (6 μήνες) για να γίνει η οριστική ένταξη στο νόμο, τώρα θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τον πλήρη φάκελο έως τις 8/2/2015.

Η παράταση αυτή δίνεται έπειτα από αιτήματα μηχανικών και πολιτών, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους μηχανικούς για την ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή της σχετικής διαδικασίας.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα:

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Back To Top