skip to Main Content
Megaro4 1

ΔΗΜΟΣ: Άγνωστοι κατέστρεψαν δενδρύλλια στην Σιτεμπόρων

Για άλλη μια φορά, άγνωστοι κατέστρεψαν πριν λίγες ημέρες δενδρύλλια στην πόλη του Αργοστολίου, συγκεκριμένα επί της οδού Σιτεμπόρων έως την διασταύρωση αυτής με την οδό Σωτήρος.

 

Η παρούσα Δημοτική Αρχή προσπαθεί να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών και στο πλαίσιο αυτό ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Σπ. Ματιάτος, με διάφορες δράσεις και παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες συμβάλλει στην διατήρηση και συντήρηση του πρασίνου της πόλης μας και των κοινόχρηστων χώρων.

 

Δυστυχώς, όπως φαίνεται δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη και δεν συμμετέχουν όλοι στις προσπάθειες που γίνονται από την Δημοτική Αρχή.  Αντιθέτως, επιδεικνύουν άκρως αντικοινωνική συμπεριφορά και δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

 

Τρανό παράδειγμα αυτού οι βανδαλισμοί στην οδό Σιτεμπόρων και η επιστολή απόγνωσης από τον Διευθυντή της Ε. Α. Σ. κ. Σπ. Θεοτοκάτο, που παρατίθεται αυτούσια.

 

«Προς

Κ. Σπυρίδωνα Ματιάτο

Αντιδήμαρχο

Κτίριο Ξενία, Ενταύθα

 

Κοινοποίηση: κ. Αλέκο Παρίση, Δήμαρχο Κεφ/νιάς

 

Αναμφισβήτητα η σημερινή Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε προσπάθεια διατήρησης του Πρασίνου και των Κοινόχρηστων Χώρων, με ενέργειες που διέπονται από την ανάγκη να υπηρετήσει το κοινό συμφέρον αφενός και αφετέρου να προάγει την ευημερία των πολιτών, παρά την δύσκολη οικονομικοκοινωνική κατάσταση και τις επιπτώσεις από το πλήγμα των πρόσφατων σεισμικών και πλημυρρικών γεγονότων.

 

Με ανεξήγητους πρόσφατους «βανδαλισμούς» άγνωστοι, άπονα κατέστρεψαν τα δενδρύλλια επί της οδού Σιτεμπόρων έως την διασταύρωση αυτής με την οδό Σωτήρος και συγκεκριμένα, έξωθεν Καταστήματος Λεωνιδάκη, έξωθεν από την οπίσθια πόρτα αποθήκης Καταστήματος Bazaar (οικία Κρητικού), έξωθεν Καταστημάτων Αντύπα (πρώην Φούρνος Σπαθή και Σούπερ Μάρκετ Θεοτοκάτου) ενώ, σε ορισμένες περιπτώσεις προσπάθησαν να καλύψουν τα ανοίγματα στο πεζοδρόμιο με σοβαντίσματα, ώστε να είναι προσβλητική η ομοιόμορφη εμφάνιση των δενδροστοιχιών που με τα άνθη τους αρωματίζουν το περιβάλλον.

 

Λυπούμαι για την αντικοινωνική συμπεριφορά ορισμένων συνανθρώπων μας που αντί να παρουσιάζουν θετική κοινωνική προσφορά είναι μηδενιστές του ωραίου και αρνητές του κοινωνικού αναγκαίου.

 

Βέβαιος ότι θα μεριμνήσετε για την άμεση αποκατάσταση – επανατοποθέτηση νέων δενδρυλλίων επί του συγκεκριμένου πεζοδρομίου.

 

Με εκτίμηση,

Δρ. Σπυρίδων Α. Θεοτοκάτος»

 

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός και καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Back To Top