skip to Main Content
Megaro 2

ΔΗΜΟΣ: ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ (ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

∆ΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Αρ. πρωτ.: 9044

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 17-03-2016

Περίληψη διακήρυξης

Ο ∆ήµαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης διενεργεί φανερό, δηµόσιο, πλειοδοτικό διαγωνισµό για την εκµίσθωση ενός ακινήτου, που βρίσκεται στην Αγία Ευφηµία και συγκεκριµένα ένα ακίνητο συνολικού εµβαδού 493,84 τ.µ. ευρισκόµενο εντός οικοπέδου εµβαδού 573,50 τ.µ. επί της παραλιακής οδού της Αγίας Ευφηµίας, στο οικοδοµικό τετράγωνο µε αριθ. 10, αποτελούµενο από δύο ορόφους ήτοι ισόγειο όροφο (2 αίθουσες, είσοδο, κουζίνα κ.λ.π.) και πρώτο όροφο υπέρ του ισογείου στον οποίο είναι κατασκευασµένα οκτώ (8) δωµάτια µε µπάνιο και εξοπλισµένο σύµφωνα µε το από 7-3-2016 πρακτικό καταγραφής αντικειµένων (αρ. πρωτ. 7712/2016).

Η διάρκεια της µίσθωσης ορίζεται σε δώδεκα (12) έτη και κατώτατο όριο προσφοράς ορίζεται το ποσό των 1.600,00 ευρώ µηνιαίως. Η πρώτη προσφορά πρέπει να είναι ανώτερη από την τιµή εκκίνησης τουλάχιστον κατά ποσοστό 1%. Οµοίως, κάθε προσφορά πρέπει να είναι ανώτερη από την προηγούµενη κατά ποσοστό τουλάχιστον 1%. Το ποσό της τελικής προσφοράς (διαµορφωθέν µίσθωµα) θα αναπροσαρµόζεται αυξανόµενο σε ποσοστό 2% ετησίως καθόλη τη διάρκεια της µίσθωσης. Το ακίνητο µπορεί να χρησιµοποιηθεί αποκλειστικά και µόνο για τουριστικές επιχειρήσεις ( εστιατόριο-µπαρ-καφετέρια-ξενοδοχείο). Η δηµοπρασία θα διενεργηθεί στο ισόγειο του ∆ηµοτικού Θεάτρου στις 4 Απριλίου 2016, ηµέρα ∆ευτέρα.

Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται ενώπιον της Επιτροπής ∆ιεξαγωγής ∆ιαγωνισµού από ώρα 9:00 π.µ έως 9:30 π.µ και η υποβολή των προσφορών θα ξεκινήσει τις 9: 45 π.µ. Σε περίπτωση που η δηµοπρασία αποβεί άγονη θα επαναληφθεί χωρίς νέα δηµοσίευση στις 6 Απριλίου 2016, ηµέρα Τετάρτη κατά τις παραπάνω ώρες. Στη δηµοπρασία µπορούν να λάβουν µέρος όσοι ενδιαφερόµενοι προσέλθουν µε αξιόπιστο εγγυητή, ο οποίος θα καταστεί και ο ίδιος εξ ολοκλήρου υπεύθυνος για την καλή τήρηση των όρων της σύµβασης.

Υποχρεούνται επίσης οι ενδιαφερόµενοι προκειµένου να συµµετάσχουν στο διαγωνισµό να καταθέσουν εγγυητική επιστολή αναγνωρισµένης τράπεζας ή του Ταµείου Παρακαταθηκών και ∆ανείων ύψους ίσου µε δύο (2) µηνιαία µισθώµατα ήτοι 3.200 ευρώ. Εφόσον κατά τη διάρκεια της µίσθωσης η παραπάνω εγγυητική επιστολή ήθελε µειωθεί ο µισθωτής υποχρεούται µέσα σε προθεσµία 10 ηµερών από την ειδοποίηση του εκµισθωτή να προβαίνει άµεσα στη συµπλήρωση της στο κατά τη σύµβαση απαιτούµενο εκάστοτε ύψος.

Οι ενδιαφερόµενοι επίσης υποχρεούνται να προσκοµίσουν α) δελτίο ταυτότητας, β) φορολογική ενηµερότητα, γ) ασφαλιστική ενηµερότητα, δ) βεβαίωση µη οφειλής στο ∆ήµο και ε) Υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρει ότι ο ενδιαφερόµενος έλαβε γνώση και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους της διακήρυξης. Ο εγγυητής οφείλει να προσκοµίσει α) δελτίο ταυτότητας, β) φορολογική ενηµερότητα, γ) ασφαλιστική ενηµερότητα, δ) βεβαίωση µη οφειλής στο ∆ήµο. Αν ο πλειοδότης είναι οµόρρυθµη εταιρεία τα ανωτέρω δικαιολογητικά πρέπει να προσκοµιστούν από όλους τους οµόρρυθµους εταίρους, αν πρόκειται για ετερόρρυθµη εταιρεία από τον οµόρρυθµο εταίρο αυτής, για τους άλλους τύπους εταιρειών από τον νόµιµο εκπρόσωπο-διαχειριστή ή τον διευθύνοντα σύµβουλο.

Στις περιπτώσεις νοµικών προσώπων οι ενδιαφερόµενοι πρέπει να προσκοµίζουν επιπλέον αντίγραφο του καταστατικού τους. Τα έξοδα δηµοσίευσης της παρούσας βαρύνουν αποκλειστικά το µισθωτή. Για λεπτοµερή γνώση των όρων της διακήρυξης καθώς και κάθε άλλη σχετική πληροφορία οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να απευθύνονται στη γραµµατέα της Οικονοµικής Επιτροπής (κ. Αγγ. Πεφάνη) καθώς και στο τηλέφωνο 2671360154 κατά τις εργάσιµες ηµέρες και ώρες.

Ο ∆ΗΜΑΡΧΟΣ

Αλέξανδρος Παρίσης

Back To Top