skip to Main Content
Megaro

ΔΗΜΟΣ: ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑ-SITE ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ

Μετά το έργο του παραλιακού δρόμου στο Ληξούρι, το έργο του βιολογικού καθαρισμού Σκάλας, στο στόχαστρο του παρα-site της «κίτρινης παραδημοσιογραφίας» μπήκε και το έργο του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου. Με ακόμη ένα «λιβελλογράφημα» παραπληροφόρησης και εμπάθειας επιχειρείται η απόδοση ευθυνών στην δημοτική αρχή και διαστρεβλώνεται βάναυσα για μία ακόμη φορά η αλήθεια.

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το έργο αυτό όπως τόνισε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Διονύσης Λυκούδης. Και αυτό συνίσταται στην διακοπή της ομαλής χρηματοδότησης του έργου που ανάγκασε τον εργολάβο  τελικώς να ζητήσει διάλυση της σύμβασης, κάτι που μοιραία οδήγησε σε σταμάτημα των εργασιών.

Θα επαναλάβω για μία ακόμη φορά ότι το έργο σταμάτησε λόγω του ότι τα χρηματοδοτικά εργαλεία πλέον δεν υφίστανται. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος. Η Δημοτική Αρχή και οι Τεχνικές Υπηρεσίες έχουν κάνει όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες και λειτούργησαν πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και της τρίτης ηλικίας. Το έργο του δημοτικού γηροκομείου είναι ένα ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ και καθήκον της Δημοτικής Αρχής ήταν και είναι να κινείται πάντα προς την κατεύθυνση της συνέχισης των εργασιών μέχρι την ολοκλήρωση του έργου. Και αυτό έκανε και θα συνεχίσει να κάνει ανεξάρτητα με τα όσα «γραφικά» κυκλοφορούν στα site της «κίτρινης παραδημοσιογραφίας».

Αυτό που απαιτείται είναι να εξευρεθούν ΑΜΕΣΑ οι πόροι και να συνεχιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου ώστε να πειστεί ο εργολάβος να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο. Διότι σε αντίθετη περίπτωση θα απαιτηθεί επαναδημοπράτηση του έργου και προφανώς νέα και μεγάλη καθυστέρηση.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι υπάρχει η δέσμευση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ότι το έργο θα ενταχθεί στο ΣΕΣ. Η Δημοτική Αρχή είχε ζητήσει, μέχρι να ανοίξει το ΣΕΣ, το έργο να χρηματοδοτηθεί από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς όμως αυτό να γίνει κατορθωτό καθώς η μόνιμη επωδός της κυβέρνησης είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης και η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουν τις προσπάθειες να ώστε άμεσα το τόσο σημαντικό αυτό έργο πνοής να επανέλθει σε διαδικασία ολοκλήρωσης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Back To Top