skip to Main Content
An 319

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: “ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ” ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΩΝ!

Αντιπαράθεση μεταξύ Δημοτικής Αρχής και αντιπολίτευσης για τα χρέη των πρώην Δήμων είχαμε σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Για μία ακόμη φορά χιλιάδες ευρώ που προέρχονται από χρέη των πρώην “εμπείρων και ικανών” πρώην Δήμων “ταλαιπωρούν” το ταμείο του Δήμου Κεφαλλονιάς και προκαλούν “πονοκέφαλο” στο Οικονομικό Επιτελείο της Δημοτικής Αρχής βαρύνοντας τον προυπολογισμό του Δήμου και την καθημερινότητα των Δημοτών. Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος είπε ότι όλοι οι προηγούμενοι εργάστηκαν με γνώμονα το καλό της τοπικής αυτοδιοίκησης για να πάρει απάντηση από τους συμβούλους της πλειοψηφίας και κυρίως από τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Διονύση Λυκούδη ως εξής:

  1. Η Δημοτική Αρχή Παρίση έχει ακολουθήσει από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης του Δήμου μία χρηστή οικονομική διοίκηση και μέχρι σήμερα δεν έχει ούτε καταδικαστική απόφαση, ούτε καν έρευνα για οποιαδήποτε πράξη της.
  2. Ναι “πληρώνουμε κερατιάτικα” και κυρίως δημοσιονομικές διορθώσεις όπως για παράδειγμα καλούμαστε να πληρώσουμε 500.000 ευρώ για έργα των πρώην Δήμων Ερίσσου και Αργοστολίου που για άλλο αντικείμενο δόθηκαν και άλλο έγινε.
  3. Υπάρχει σωρεία κατασχέσεων στους λογαριασμούς του Δήμου από επαγγελματίες για προμήθειες και εργασίες πρώην Δήμων που είχαν γίνει χωρίς να υπάρχουν τα χρήματα
  4. Δικαιώνονται σήμερα δικαστικά υπάλληλοι για υπερωρίες και παράνομες συμβάσεις από πρώην Δήμους και καλείται σήμερα αυτή η Δημοτική Αρχή να πληρώσει.
  5. Η Δημοτική Αρχή πληρώνει σήμερα δάνεια πρώην Δήμων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και αλλού που λήφθησαν για να πληρωθούν μισθοί υπαλλήλων ενώ θεωρεί τιμή της που δεν έχει πάρει ούτε μισό ευρώ δάνειο και ακολουθεί μία νοικοκυρεμένη οικονομική πολιτική
Back To Top