skip to Main Content
An

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: “ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ” ΣΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ-Δ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ & ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Σ.τ.Ε”

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ήταν και η χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων που βρίσκονται πέριξ της νέας πλατείας Αργοστολίου.

Την εισήγηση του θέματος έκανε ο Αναπληρωτής Δημάρχου Δ. Λυκούδης που παρουσίασε το τοπογραφικό και εξήγησε ότι φέτος στην πλατεία θα δοθούν 1910 τ.μ. για τραπεζοκαθίσματα, εκ των οποίων τα 600 περίπου θα είναι ουσιαστικά ανενεργά σε σύνολο 8.000 και πλέον μέτρων που καλύπτει η πλατεία Αργοστολίου. Η αντιπολίτευση αντέδρασε και εξέφρασε την διαφωνία της κατηγορώντας την Δημοτική Αρχή ότι προσπαθεί να ευνοήσει συγκεκριμένους επαγγελματίες της πλατείας βγάζοντας εκτός οικοδομικής γραμμής χώρο για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

Εικόνα του τοπογραφικού

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Απαντώντας ο Δ. Λυκούδης υπογράμμισε ότι «Κανένα μαγαζί δεν θα πάρει πάνω από αυτό που ορίζει ο νόμος, δηλαδή από το 70-100% της προσοψής του. Πρώτη φορά θα τηρηθούν η νομοθεσία και οι αποφάσεις του ΣτΕ. Είναι ιστορική ευκαιρία για τους καταστηματάρχες να μάθουν τι επιτέλους τους αναλογεί στην πλατεία Βαλλιάνου» και συνέχισε «Έχουμε όλη την καλή διάθεση να εξυπηρετήσουμε όλους τους καταστηματάρχες, ακόμη και αυτούς που δεν δικαιούνται ή δικαιούνται ελάχιστα τραπέζια στην πλατεία. Για τον λόγο αυτό φτιάξαμε αυτό το τοπογραφικό. Κανένας δεν θα πάρει έστω και ένα πλακάκι παραπάνω, σύμφωνα με την πρόσοψή του. Ωστόσο, μπορεί να μετακινηθεί λίγα μέτρα για να εξυπηρετήσει έναν συνάδελφό του, χωρίς να χάσει αυτό που του δίνει ο νόμος. Αν υπάρξει έστω και ένας που θα διαφωνήσει σε αυτό το σχέδιο τότε θα τηρηθεί αυστηρά ο νόμος. Στο επόμενο Συμβούλιο που θα χωροθετήσουμε πλέον τι πρέπει να πάρει ο καθένας»

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία

Back To Top