skip to Main Content
Dijsselbloem H 708

Δραματικοί τόνοι από τις Βρυξέλλες! Ντάισελμπλουμ: Δεν φαίνεται ορίζοντας συμφωνίας – Μοσκοβισί: Περιμέναμε προτάσεις αλλά δεν ήρθαν

Λίγο μετά τις 20.00 (ώρα Ελλάδος) ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup στοΛουξεμβούργο
– Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα και πρέπει να καταθέσουν σοβαρές προτάσεις
Μοσκοβισί: Κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
– Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα να δεσμευτεί σοβαρά στις διαπραγματεύσεις
– “Το Eurogroup είναι σε ετοιμότητα να συγκληθεί ανά πάσα στιγμή”

Σε απόλυτο αδιέξοδο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους, όπως τόνισαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Λουξεμβούργο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, στο οποίο δεν υπήρξε συμφωνία για τη χώρα μας, όπως άλλωστε αναμενόταν.

Μετά το τέλος του Eurogroup, ο επικεφαλής Γερούν Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο για πολύ μικρή πρόοδος για την επίτευξη συμφωνίας και μάλιστα σημείωσε πως δεν φαίνεται στον ορίζοντα συμφωνία.

Όπως σημείωσε οι Θεσμοί έδειξαν ευελιξία και επέτρεαν την αντικατάσταση μέτρων από ισοδύναμα. Ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε πως εστάλη έντονο μήνυμα στην Ελλάδα να στείλει νέες σοβαρές προτάσεις με τις οποίες θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Επανέλαβε πως είναι δυνατόν να επιμηκυνθεί το πρόγραμμα για την Ελλάδα και σημείωσε πως πλέον υπάρχει ελάχιστος χρόνος.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε πως εδώ  και δύο εβδομάδες υπάρχει μία κατάσταση αποκλεισμού, ενώ έκανε σαφές πως ενώ περίμεναν αντιπροτάσεις, δεν παρουσιάστηκε τίποτα σήμερα. Ο κ. Μοσκοβισί εμφανίστηκε ιδιαίτερα δραματικός λέγοντας πως οι Θεσμοί καλούν την κυβέρνηση να δεσμευτεί και να γίνει επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20.00 (ώρα Ελλάδος), με τον Φινλανδό υπουργό Οικονομικών, Άλεξ Σταμπ, να γνωστοποιεί το… σφύριγμα της λήξης, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Την είδηση επιβεβαίωσε λίγα λεπτά αργότερα και ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

 

newsit.gr

Back To Top