skip to Main Content
EETA

ΕΕΤΑΑ: εκδίδεται η προκήρυξη για τους παιδικούς σταθμούς

Ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα μπεί σε δημόσια διαβούλευση για μικρό χρονικό διάστημα η προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ και το εκπαιδευτικό έτος 2014-2015 . Τα εισοδηματικά κριτήρια που θα ορίζει η προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ θα είναι αντί για 30.000 που ήταν πέρσι 24.000 ευρώ. Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου και από τις δομές αλλά και από τους ενδιαφερόμενους γονείς.
”Δεν θα πληρώσει κανείς για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ , με το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για φέτος ”ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών κ.Ντόλιος . Εξασφαλίστηκαν 122 εκατ ευρώ από το  Κοινοτικό Ταμείο ενώ εξασφαλίστηκαν 40 εκατ ευρώ από τις δημόσιες επενδύσεις του επόμενου έτους , από το υπουργείο Ανάπτυξης .

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να συμπληρωθεί το ποσό αυτό με ακόμη αλλά σχετικά μικρό κονδύλι . Το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ θα δώσει την δυνατότητα όπως ανέφερε ο κ. Ντόλιος να φιλοξενηθεί ο ίδιος αριθμός παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και στα ΚΔΑΠ . Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΕΤΑΑ είναι έτοιμη να εκδώσει την προκήρυξη που θα θέτει τα κριτήρια και να ορίζει την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τις οικογένειες υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια φορολογική δήλωση 24 η 26 φετινή φορολογική δήλωση .

Η προκήρυξη θα προβλέπει ότι θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του 2013 δηλαδή ο φόρος που έχει δηλωθεί στο Ε1 του 2014 ενώ φέτος τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι αυστηρότερα αφού το όριο θα καθοριστεί στις 24.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα. Περίπου σε ένα μήνα δηλαδή προς το τέλος του Ιουλίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ. Ο κ. Ντόλιος αναφέρθηκε επίσης ότι από του χρόνου είναι προτεραιότητα του υπουργείου να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ώστε να μην χρειάζεται η κοινοτική χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

”Αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού” ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι σε δύο ή τρία χρόνια δεν μένει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών αφύ σκοπός είναι να ισχύσει το καθεστώς όπως στα σχολεία δηλαδή να είναι αυτονόητο τα παιδιά να μπορούν να πάνε κάθε χρόνο στους παιδικούς σταθμούς

www.dikaiologitika.gr

Back To Top