skip to Main Content
Pav

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ‘’ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ’’ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΡΥΜΜΕΝΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Γράφει η Παυλίνα Σταμάτη

Το Κοργιαλένειο Ίδρυμα και ο Σύλλογος «Φίλοι του Κοργιαλένειου Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου» πραγματοποίησαν εκδήλωση για τα μέλη της Βρετανικής κοινότητας που ζουν στη Κεφαλονιά.

Στην εκδήλωση αυτή έδωσαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τους κρυμμένους θησαυρούς του Μουσείου όλη την εξέλιξη της εποχής. Τις ενδυμασίες και πιο συγκεκριμένα πως απλοποιήθηκε η ενδυμασία της γυναίκας για να κινείται πιο άνετα(1890-1900), όλες οι συνήθεις και οι ασχολίες των κατοίκων της Κεφαλονιάς, τα νομίσματα, τα μουσικά όργανα κυριαρχούσαν στο Μουσείο. Επίσης  το υπνοδωμάτιο που είχαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι όπου τόσο στα χωριά όσο και στις πόλεις της Κεφαλονιάς είχε ήδη διαμορφωθεί από τις αρχές του 16ου αιώνα. Με την προσθήκη ορισμένων απλών επίπλων κατά το δεύτερο ήμισυ του 19ου αιώνα ο εξοπλισμός διατηρήθηκε αναλλοίωτος ως την εποχή των μεγάλων σεισμών του 1953 όπου άλλαξαν την όψη του νησιού και κατέστρεψαν όλα σχεδόν τα απτά στοιχεία της ιδιόμορφης κοινωνικής ζωής.

Back To Top