skip to Main Content
Nea Dimokratia

ΕΚΛΟΓΕΣ: ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ Η ΤΟΠΙΚΗ Ν.Δ.-ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Μπορεί όλοι να περιμένουμε την αλλαγή του χρόνου, η προκήρυξη όμως των εκλογών έχει ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο και τα επιτελεία των κομμάτων σίγουρα μόνο διακοπές δεν κάνουν…Στην τοπική Νέα Δημοκρατία δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς, όπως προκύπτει και από την πρωινή δήλωση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Β. Λουκέρη και κυρίως προς την κατεύθυνση συγκρότησης του ψηφοδελτίου. Παράλληλα τα κεντρικά της ΝΔ στην Συγγρού προσπαθούν να εκπονήσουν ένα σχέδιο δράσης με στόχο την επανακατάκτηση της έδρας καθώς βλέπουν ότι αυτή η εκλογική μάχη θα είναι η κρισιμότερη και δυσκολότερη των τελευταίων ετών και επομένως οι μονοεδρικές περιφέρειες αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε σήμερα η κατάσταση έχει ως εξής:

1. Η Συγγρού εκτιμά πως για να κερδηθεί η έδρα της Κεφαλονιάς πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να συνεργαστούν η τοπική ΝΟΔΕ και ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να υπολογίζει πολύ στον Δήμαρχο με δεδομένο την ικανότητα του Παρίση να κερδίζει εκλογικές μάχες και να φέρνει αποτελέσματα ακόμη και σε καταστάσεις που κρίνονται εκ προοιμίου δύσκολες.

2. Στον τομέα των υποψηφίων τα πράγματα είναι κάπως θολά. Ήδη ο Παύλος Παπαδάτος με δημόσια δήλωσή του βγήκε εκτός κούρσας υποψηφιοτήτων ενώ και ο Πέτρος Αλιβιζάτος δεν φαίνεται πολύ “ζεστός” να είναι…Από εκεί και πέρα ακούγονται και τα ονόματα των Βασίλη Ρουχωτά, Σοφίας Λουκέρη, Σάββα Σαββαόγλου κ.α. Πάντως έχω την αίσθηση ότι ο Σαμαράς περιμένει την εισήγηση του Δημάρχου Κεφαλονιάς πριν πάρει τις αποφάσεις του…

3. Εντός των προσεχών ημερών θα έρθουν στην Κεφαλονιά κομματικά στελέχη των Αθηνών προκειμένου να συναντηθούν τόσο με την ΝΟΔΕ όσο και με τον Δήμαρχο για να καθοριστεί η προεκλογική στρατηγική.

4. Ήδη έχει έρθει στα γραφεία της ΝΟΔΕ και στα χέρια του Προέδρου Β. Λουκέρη η εγκύκλιος που καθορίζει τις εκλογικές διαδικασίες.

5. Έχει οριστεί από την Συγγρού υπεύθυνος για την Κεφαλονιά ο Πάτροκλος Γεωργιάδης αλλά είναι βέβαιο ότι το τελικό πρόσταγμα θα το έχει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 

Back To Top