skip to Main Content
An

Επιμελητηριακές εκλογές & απόψεις

Η αλήθεια είναι ότι στο διαδίκτυο έχει ο καθένας πρόσβαση για να εκφράσει τη γνώμη του περί κάποιου θέματος, είτε είναι γνώστης είτε όχι. Αν μάλιστα έχεις τη δυνατότητα να ελέγχεις κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή να δημιουργήσεις υποδομή στα social media, τότε ο λόγος σου μπορεί εύκολα να διαχέεται σε μικρές τοπικές κοινωνίες, όπως το νησί μας.

Αυτό είναι και καλό και κακό.

Κακό, αφενός γιατί η ποιότητα της πληροφορίας δεν μπορεί πάντα εύκολα να κριθεί, και διότι η παραπληροφόρηση παίζει δυνατά και γίνεται εργαλείο στα χέρια των επιτήδειων.

Άρα, κατανοούμε όλοι ότι είναι πιθανό στο internet, να δεχόμαστε πληροφορίες οι οποίες τεχνηέντως και χρησιμοποιώντας πομπώδεις εκφράσεις, στόχο έχουν είτε να παραπληροφορήσουν, είτε να κατευθύνουν.

Καλό, μιας και για τον υποψιασμένο πολίτη, γι αυτόν που κάνει έλεγχο στην πληροφορία, γι αυτόν που έχει γνώση περί του αντικειμένου για το οποίο  διαχέεται η πληροφορία, η δημόσια έκθεση κάποιου μέσω του διαδικτύου, αποτελεί κάποιες φορές το μοναδικό κριτήριο που διαθέτει ο πολίτης για να κρίνει αυτόν που εκθέτει τον λόγο του. Με απλά λόγια αν κάποιος, ενώ έχει άγνοια δηλώνει ειδήμων, τότε εύκολα μπορείς να τον αποκαλύψεις!!

Μια τέτοια περίπτωση φαίνεται να είναι ο αγαπημένος του δημαρχείου και υποψήφιος για πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης κος Σπύρος Γασπαρινάτος, ο οποίος χωρίς προφανώς να έχει γνώση του Επιμελητηριακού θεσμού, εκτίθεται με όσα λέει.

Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να διαβάσει την Επιμελητηριακή νομοθεσία και τα αντίστοιχα ΦΕΚ (ας ψάξει στο διαδίκτυο που είναι η ειδικότητά του να τά ΄βρει!) ώστε να μην εκτίθεται στους επαγγελματίες.

Έχει κολλήσει η βελόνα του στο ΕΣΠΑ για τον τουρισμό, λες και το Επιμελητήριο δεν έχει το εμπόριο και τη μεταποίηση να προάγει, σαν να μην υπάρχει ο πρωτογενής τομέας, (ο οποίος για την Κεφαλονιά εκτιμούμε είναι επιτακτική ανάγκη να τον αναπτύξουμε), κάνοντας προτάσεις άσχετες με τη θεσμική ιδιότητα του Επιμελητηρίου, προτάσεις που αν υλοποιηθούν θα έρθουν σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά με τα προγράμματα ΕΣΠΑ!!! Είπαμε όμως, άγνοια.

Αμ αυτά που έγραφε στο πρόγραμμά του, όπως να βρίσκει δουλειά το Επιμελητήριο σε ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς και άλλους τεχνικούς, λες και το Επιμελητήριο είναι το 192, η Τεχνική κάλυψη Ελλάδος, ή το άλλο όπου εμπλέκει την Air b&b με το Επιμελητήριο, μια πλατφόρμα για τον τουρισμό που δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά σε όσους θέλουν να νοικιάσουν το σπίτι τους,…. ε, αυτά ξεπερνάνε την φαντασία.

Το Επιμελητήριο κε Γασπαρινάτε δεν ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα, την προάγει, το  Επιμελητήριο συμμετέχει σε επιτροπές και όργανα σχεδιασμού έργων υποδομής και μεριμνά, για την ανάπτυξη του εξαγωγικού κυρίως εμπορίου, της μεταποίησης, του τομέα των υπηρεσιών και γενικά για την αύξηση της παραγωγής και της παραγωγικότητας, το Επιμελητήριο μπορεί να συνιστά κεφαλαιουχικές εταιρείες ή να συμμετέχει σε αυτές, η δραστηριότητα των οποίων εξυπηρετεί ειδικό σκοπό δημοσίου συμφέροντος και οι οποίες απολαμβάνουν όλων των ωφελειών εθνικής ή κοινοτικής χρηματοδότησης ή επιχορήγησης.

Πραγματικά όμως γελάσαμε με την ιδέα να τηλεφωνούν οι υπάλληλοι του Επιμελητηρίου στα 4.300 μέλη του και να τους ενημερώνουν έναν προς έναν για τα προγράμματα ΕΣΠΑ!!! Προφανώς δεν γνωρίζει ο κύριος πόσοι υπάλληλοι απασχολούνται στο Επιμελητήριο και πόσο χρόνο ημερησίως διαθέτουν για να τηλεφωνήσουν ενημερώνοντας τα μέλη τους για ένα ΕΣΠΑ.  Πόσο χρόνο και χρήμα θα σπαταλήσουν οι εργαζόμενοι στο Επιμελητήριο για κάτι που με ένα e-mail ενημερώνονται σχεδόν όλοι, για κάτι που μέσω των τοπικών ΜΜΕ θα γίνει ενημέρωση, και που όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά θα ενημερωθούν από το Επιμελητήριο με την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί επί του θέματος (εκτός βέβαια αν σκεφτούμε ότι αλλού αποσκοπεί η πρόταση αυτή, αφού έτσι θα προωθούνται συγκεκριμένες εταιρείες που θα «βοηθούν» τους επαγγελματίες να πάρουν ένα ΕΣΠΑ ή να διαφημιστούν!!!).

Όταν λοιπόν ενδιαφερθεί να ρωτήσει και να μάθει, θα καταλάβει ο ευνοούμενος του μεγάρου τι ασυναρτησίες λέγει και προτείνει για τον Επιμελητηριακό θεσμό.

Το Επιμελητήριο αποτελεί έναν θεσμό Ανεξάρτητο, ο οποίος εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μελών του, όχι της τοπικής αυτοδιοίκησης με την οποία θα συνεργαστεί όμως, έχει γνωμοδοτικό ρόλο στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και προάγει με κάθε δυνατό τρόπο την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, της επιχειρηματικότητας και της Χώρας.

Εκ του Γραφείου Τύπου της

Νέας Πνοής

 

 

 

 

Back To Top