skip to Main Content
Lefta 620×320 1 620×320

Επιταχύνεται η απορροφητικότητα κονδυλίων του ΕΣΠΑ για μικρομεσαίους

Στην ταχύτερη απορρόφηση κονδυλίων του προγράμματος «Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου, υπηρεσιών» στοχεύει η μεταφορά πιστώσεων στο τρίτο τρίμηνο του 2014 (από το 4ο τρίμηνο που ήταν ενταγμένες ), ύψους 30 εκατ. ευρώ, που ενέκρινε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας .

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υπέγραψε τη σχετική τροποποίηση του έργου και όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, η συγκεκριμένη απόφαση δεν διευκολύνει μόνον την απρόσκοπτη συνέχιση των χρηματοδοτήσεων για το έργο, αλλά δίνει την δυνατότητα στους επενδυτές να απορροφήσουν ταχύτερα διπλάσιο ποσό στο τέλος του τρίτου τριμήνου, συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ.

Τέλος, ο υφυπουργός ενέκρινε πιστώσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ, για τους φορείς υλοποίησης έργων Ψηφιακής Σύγκλισης και συγκεκριμένα της «ενίσχυσης επιχειρήσεων υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων ανάπτυξης-παροχής καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας (ict4growth)».

Από το aftodioikisi.gr

Back To Top