skip to Main Content
Costas2

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

costas costas1 costas2 costas3 costas4

Ολοκληρώθηκε με ξενάγηση από τον εικαστικό, θεωρητικό της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτο, η εντυπωσιακή ομαδική έκθεση με έργα της συλλογής του, στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη, Ι. Μεσολωρά 7 και Βύρωνος στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.
Τα έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που τα έχουν ευγενικά προσφερθεί από καλλιτέχνες και φιλότεχνους για τον εμπλουτισμό της μόνιμης συλλογής της Villa Ροδόπη.
Ανάμεσα στα εκθέματα έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, κατασκευές, πολλαπλά, ψηφιακές εικόνες, φωτογραφίες και γλυπτά γνωστών και καταξιωμένων δημιουργών καθώς και πολλών νεώτερων.
Παραυρέθηκαν στην καταληκτήρια ξενάγηση και στο κοκτέιλ που ακολούθησε στον κατάφυτο και ανθισμένο κήπο της Πινακοθήκης προσωπικότητες των τεχνών και των επιστημών καθώς και πολλοί φιλότεχνοι. Ανάμεσα τους ο διάσημος καθηγητής μαθηματικών στο Καίμπριτζ και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Θανάσης Φωκάς με τη σύζυγο του Ρεγγίνα, η δρ. φιλολογίας Παρασκευή Κοψιδά- Βρεττού με τον συγγραφέα Σπύρο Βρεττό από τη Λευκάδα κ.α, που συνεχάρησαν τον καλλιτέχνη για την σημαντική 14χρονη εκθεσιακή πρωτοβουλία του στο γενέθλιο νησί του. Η κα Κοψιδά- Βρεττού έγραψε σχετικά ” Κώστα η Πινακοθήκη σου είναι ” σπουδαστήριο τέχνης”. Το έργο σου, είναι το “πορτρέτο” μιας σύγχρονης εκδοχής της ομορφιάς. Και μόνον η ομορφιά παιδαγωγεί αυθεντικά! “.
Η δεύτερη έκθεση στη Σύγχρονη Πινακοθήκη villa Ροδόπη, με έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, κατασκευών και εκδόσεις τέχνης Επτανησίων θα ανοίξει την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, ώρα 8 μμ, ολοκληρώνοντας το φετινό εκθεσιακό πρόγραμμα στις 21 Σεπτ. 2014.
Back To Top