skip to Main Content

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής
Ασφάλισης και Πρόνοιας
κ. Ιωάννη Βρούτση
Θέμα: «Επιτάχυνση και απονομή κατά προτεραιότητα των συντάξεων στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά»
Η καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, καθώς και των Εφάπαξ Βοηθημάτων είναι γνωστή, υπερβολική και απασχολεί καθημερινά το δημόσιο διάλογο για τα αίτια που την προκαλούν και τις λύσεις που απαιτούνται.
Χιλιάδες ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται καθημερινά προκειμένου να συνδράμουν στην διεκπεραίωση των απαιτούμενων  διαδικασιών, την προσκόμιση των δικαιολογητικών, την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών εμποδίων και των οργανωτικών αδυναμιών των ασφαλιστικών ταμείων.
Όμως, στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά, το πρόβλημα αυτό μεγεθύνεται και πολλαπλασιάζεται,  λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, καθώς στερούνται εισοδημάτων που δικαιούνται, με επιπτώσεις τόσο στο ατομικό επίπεδο, όσο όμως και στην τοπική οικονομία και κοινωνία.
Επομένως, στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά, εκτός των άλλων μέτρων που αφορούν την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων των σεισμόπληκτων κατοίκων, την αποζημίωση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών, υπάρχει ανάγκη και επιβάλλεται να αποδοθούν, το συντομότερο δυνατό, οι παροχές στους δικαιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Για το λόγο αυτό, το Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης πρέπει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς το σύνολο των ασφαλιστικών φορέων, ώστε συντάξεις, κύριες και επικουρικές, καθώς και Εφάπαξ Βοηθήματα να αποδοθούν κατά προτεραιότητα στους ασφαλισμένους από την σεισμόπληκτη Κεφαλονιά.
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Τί μέτρα πρόκειται να λάβει, ώστε να αποδοθούν άμεσα και κατά προτεραιότητα στους ασφαλισμένους της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, καθώς και τα Εφάπαξ Βοηθήματα από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης;
Ο ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Κουτσούκος

Back To Top