skip to Main Content
Anas1

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΠΑΙΘΡΟΥ – ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Γράφει η Αναστασία Κανάκη

Ημερίδα για τον τουρισμό υπαίθρου και τον αγροτουρισμό διοργάνωσε η Ένωση Τουρισμού Υπαίθρου και Αγροτουρισμού Ιονίων Νήσων, σήμερα το πρωί, στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς, στο Αργοστόλι, σε μια κοινή προσπάθεια καταγραφής, ανάδειξης και ανάπτυξης του τοπικού μας τουριστικού προϊόντος.

Το θέμα της ημερίδας ήταν «τα κριτήρια αξιολόγησης μιας επιχείρησης τουρισμού υπαίθρου – αγροτουρισμού».

Απευθυνόταν σε επαγγελματίες, με οργανωμένη τουριστική δραστηριότητα, η οποία να υπάγεται σε μια από τις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Αγροτουριστικά καταλύματα δυναμικότητος, έως 40 κλίνες
  • Επισκέψιμα αγροκτήματα
  • Παραδοσιακά εστιατόρια, ταβέρνες, καφενεία
  • Εργαστήρια παραγωγής, έκθεσης και πώλησης παραδοσιακών τοπικών προϊόντων
  • Μικρές επισκέψιμες παραγωγικές μονάδες, όπως οινοποιεία, ελαιοτριβεία, τυροκομεία κ.ά.
  • Επισκέψιμα βιομηχανικά μνημεία στην ύπαιθρο, μουσεία κ.ά.
  • Περιηγήσεις ή υπαίθριες δραστηριότητες για ιππασία, πεζοπορία, σεμινάρια γαστρονομίας, καταδύσεις, ψάρεμα, καγιάκ κ.ά.

Στην ημερίδα δόθηκαν τα κριτήρια αξιολόγησης, για να μπορούν οι επαγγελματίες να συμμορφωθούν με το προς ψήφιση νομοσχέδιο και να συμμετάσχουν σε προγράμματα ΕΣΠΑ κ.ά.

Εκτός του ενημερωτικού της χαρακτήρα, αναπτύχθηκαν και δόθηκαν προτάσεις και ιδέες για το πώς να εκπροσωπηθούν οι επιχειρήσεις στο εξωτερικό, μέσω φορέα που έχει ιδρύσει ο ΣΕΑΓΕ.

Το παρόν έδωσαν: ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ. Χρήστος Λευκαδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Αντιδήμαρχος – Πρόεδρος Τουριστικής Επιτροπής, κ. Ευάγγελος Κεκάτος, ο Πρόεδρος Ένωσης Αγροτουρισμού Ιονίων Νήσων, κ. Παναγής Μεταξάτος, ο Γεν. γραμματέας της ECO ZANTE, κ. Δημήτρης Θεριανός, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ανδρέας Παντελειός, κ.ά.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις ομιλίες, φωτογραφικό υλικό και βίντεο των ομιλητών:

Κ. Ευάγγελος Κεκάτος, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Τουριστικής Επιτροπής: «Υπάρχει ποιότητα στα προϊόντα αυτής της ευλογημένης χώρας που ζούμε, όμως υπάρχει και αδυναμία αξιοποίησης της ποιότητας αυτής».

http://youtu.be/AWs9Dl7jiVw

Κ. Παναγής Μεταξάτος, Πρόεδρος Ένωσης Αγροτουρισμού Ιονίων Νήσων: «Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, που δεν έχουμε νομοσχέδιο για τουρισμό υπαίθρου και αγροτουρισμό».

http://youtu.be/1_OD9i9Nr08

  1. K. Δημήτρης Θεριανός, Γεν. γραμματέας ECO ZANTE: «Όταν μιλάμε για αγροτουρισμό, μιλάμε για υπηρεσίες φιλοξενίας. Ο σχεδιασμός ενός κράτους συνδέεται άμεσα με τον σχεδιασμό μια μικρής οικογένειας».

http://youtu.be/clWUOYcE4OA

 

 

 

Back To Top