skip to Main Content
An 163

Η “ΒΑΣΩ” ΣΤΟ ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΣΤΑ 10 εστιατόρια εμπειρία στα ελληνικά νησιά!

Γεύσεις του Ιονίου, αρώματα των Κυκλάδων και παραδοσιακές συνταγές της Κρήτης συνθέτουν το πιο νόστιμο “μενού” που έχει βρεθεί ποτέ στα χέρια σας. Συγκεντρώσαμε όλα εκείνα τα εστιατόρια σε αγαπημένους, ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς που αξίζει να επισκεφτείτε και να δοκιμάσετε τις γεύσεις τους, για να καταλάβετε ποιο είναι εκείνο το στοιχείο που τα καθιστά ξεχωριστά, το κάθένα στον προορισμό και την κατηγορία του.

Red Bicycle, Σαντορίνη Το Κόκκινο Ποδήλατο, είναι δίχως υπερβολή το ομορφότερο “μπαλκόνι” της Οίας. Οι ρομαντικοί αυτού του κόσμου σίγουρα θα το λατρέψουν, οι καλαίσθητοι θα το ερωτευτούν και οι εκλεπτυσμένοι θα το εντάξουν στην λίστα των αγαπημένων τους. Από φέτος, ωστόσο, το εστιατόριο Red Bicycle, έρχεται ανανεωμένο να προστεθεί στους γαστρονομικούς θησαυρούς, με ένα μενού γνήσιο εκπρόσωπο της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, το οποίο φέρει την υπογραφή του ταλαντούχου chef Γκίκα Ξενάκη. Μερικά από τα πιάτα του καταλόγου που ξεχωρίσαμε είναι η εκπληκτική εκδοχή αρνιού αλλά και η σαλάτα που υμνεί το ελληνικό καλοκαίρι, με μαριναρισμένη φέτα σε Visanto, καρπούζι με μάραθο, γλυστρίδα και γρανίτα από μέλι και ούζο. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα γλυκά του καταλόγου, που είναι εξαιρετικά. Μάθετε περισσότερα για το Red Bicycle

Jackie O’ Beach Club and Restaurant, Μύκονος Οι Μιχάλης Σιγκούνας και Carsten Stehr (οι ιθύνοντες πίσω από το επιτυχημένο Jackie O’ στη Χώρα, το gay bar που άλλαξε τα δεδομένα της νυχτερινής διασκέδασης στο νησί) βρίσκονται, επίσης, πίσω από το επιτυχημένο Jackie O’ Beach Club and Restaurant στην φημισμένη παραλία Super Paradise. Πλήρως εναρμονισμένο με το περιβάλλον, θυμίζοντας μάλιστα προέκταση του, εντυπωσιάζει με τις πάλλευκες καμπύλες και την πέτρα, ενώ οι πισίνες του (μια μεγάλη με θέα σε όλη την παραλία και το βραχώδες τοπίο και μια μικρότερη-prive) σίγουρα θα αποτελέσουν πηγή δροσιάς και διασκέδασης για το καλοκαίρι. Ο χώρος του εστιατορίου είναι ήρεμος και δροσερός, η κουζίνα βασίζεται σε αγνά ελληνικά προϊόντα και φέρει την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Χριστόφορου Πέσκια. Κάθε μέρα στις 18.00 τα drag shows του αναγγέλλουν την έναρξη του party time! Πληροφορίες  Super Paradise, τηλ. 22890 77298, fb page: Jackie O’ Mykonos

Matsuhisa Mykonos, Μύκονος  Ένα από τα πιο δυνατά σημεία του ξενοδοχείου Belvedere και –ίσως– το κορυφαίο gourmet εστιατόριο στο νησί είναι το περίφημο Matsuhisa Mykonos, το οποίο άνοιξε στις εγκαταστάσεις του το 2004. Ο διάσημος σεφ και ιδρυτής του, Nobu Matsuhisa, έφερε την επανάσταση δημιουργώντας τη νέα ιαπωνική κουζίνα, μέσα από το συνδυασμό των παραδοσιακών συνταγών της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου με τις τεχνικές και τις γεύσεις της δυτικής κουζίνας. Πληροφορίες  Περιοχή Καλών Τεχνών, Χώρα, τηλ. 22890 27362, www.belvederehotel.com/nobu-matsuhisa-mykonos

Θαλασσινό Αγέρι, Χανιά  Υπάρχει ένα μέρος στα Χανιά, που μόλις το αντικρίσετε θα νομίσετε ότι πρόκειται για σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας. Ο λόγος για τα Ταμπακαριά, όπως ονομάζονταν τα παλιά βυρσοδεψεία της πόλης, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή της Χαλέπας σε απόσταση 10 λεπτών με το αυτοκίνητο από το κέντρο της. Σε αυτό το πραγματικά ρομαντικό και άκρως ειδυλλιακό περιβάλλον με το κύμα της θάλασσας να σκάει στα πόδια σας, θα συναντήσετε το Θαλασσινό Αγέρι, την ψαροταβέρνα που φημίζεται όχι μόνο για το ιδανικό location, αλλά και για την εξαιρετική κουζίνα της. Με φόντο τα εγκαταλειμμένα αλλά πανέμορφα κτήρια των παλιών βυρσοδεψείων, θα δοκιμάσετε ολόφρεσκο ψάρι, που πραγματικά μυρίζει ακόμη ιώδιο. Αστακομακαρονάδα, ψαρόσουπα, σουπιές με μάραθα και πράσινες τσακιστές ελιές, φαγκρί, σαυρίδια και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας γεμίζουν με τα αρώματά τους το τραπέζι σας και σας δελεάζουν με τη γεύση τους. Πληροφορίες  Βιβιλάκη 35, Ταμπακαριά, Χαλέπα, τηλ. 28210 51136, www.thalasino-ageri.gr

Apocalypsis, Πάτμος Το εστιατόριο Apocalypsis, του ξενοδοχείου Patmos Aktis Suites & Spa, βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Πάτμου, στον γοητευτικό κόλπο του Γροίκου, κι απέχει μόλις δέκα λεπτά οδήγησης από τη Σκάλα. Με θέα το Τραγονήσι και φόντο τα παραδοσιακά αρχοντικά σπίτια σε κατηφορική κλίση να ατενίζουν το Αιγαίο, το εστιατόριο προσαρμόζεται ακούραστα με το συνολικό τοπίο και δημιουργεί μια ατμόσφαιρα οικειότητας και θερινής χαλαρότητας. Εδώ, πρωταγωνιστές είναι τα πιάτα της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας τα οποία φέρουν την υπογραφή του σεφ Χρήστου Ξεραξούδη. Χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές, καταφέρνει να αναδείξει τις ελληνικές γεύσεις εμπλουτίζοντάς τες με γεύσεις και αρώματα από την Ιαπωνία, ενώ γιια την δημιουργία τους χρησιμοποιούνται ελληνικά προϊόντα, τόσο από το νησί όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.  Πληροφορίες  Γροίκος, τηλ. 22470 32800, www.apocalypsis-patmos.gr, fb page: Apocalypsis Restaurant Patmos

Pomo d’ Oro, Κέρκυρα Ο σεφ Αριστοτέλης Μέγκουλας σας υποδέχεται στο εκλεπτυσμένης αισθητικής εστιατόριό του στην πλατεία Σκαραμαγκά, στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, και υπόσχεται να σας συστήσει στα μυστικά της μοντέρνας, ελληνικής κουζίνας. Με εφευρετικό μυαλό, δημιουργεί για εσάς πιάτα εμπνευσμένα και βασισμένα σε φρέσκα υλικά και ελληνικές πρώτες ύλες. Να είστε σίγουροι ότι το Pomo d’ Oro θα γίνει το αγαπημένο στέκι σας, λόγω του ποιοτικού φαγητού που σερβίρει. Πληροφορίες Πλατεία Σκαραμαγκά 13, Παλιά Πόλη, τηλ. 26610 28680, fb page: Pomo D’oro Corfu WINE Restaurant

Ματίνα Σταύρος Πλάτσα, Νάξος  Στέκι με πιστούς φίλους στη γραφική πλατεία του χωριού Κόρωνος, μια επίσκεψη στην ταβέρνα της Ματίνας προσφέρει την αίσθηση επιστροφής στα παλιά, κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια. Απολαύστε, λοιπόν, την εμπειρία του να γευματίσετε σε ένα “σπίτι” με τα μαγειρευτά της κυρίας Ματίνας να αποτελούν καθημερινά και μία έκπληξη. Αξίζει να κάνετε τη διαδρομή μέχρι εδώ (περίπου 30 χλμ. από τη Χώρα) για να δοκιμάσετε τα ξακουστά μαμαδίστικα πιάτα της συμπαθέστατης κυρίας Ματίνας στην περιποιημένη νησιώτικη αυλή με την κληματαριά. Λεμονάτο αρνάκι με πατάτες, κατσικάκι κοκκινιστό, μπριάμ και ομελέτες με ντόπια χόρτα, είναι κάποια από τα γευστικότατα και φτιαγμένα με προϊόντα δικής τους παραγωγής πιάτα που μπορείτε να δοκιμάσετε αν είστε τυχεροί! Θα τα συνοδέψετε με το φημισμένο κορωνιδιάτικο κρασί. Πληροφορίες Κόρωνος, τηλ. 22850 51243, fb page: Ματίνα Σταύρος Πλάτσα

Vasso’s Restaurant, Κεφαλονιά Στο νότιο άκρο της μαρίνας του Φισκάρδου, το Vasso’s Restaurant αποτελεί για πάνω από δύο δεκαετίες κλασικό στέκι για ολόφρεσκα ψάρια από το Ιόνιο και μαγειρευτά σε πλούσιες μερίδες. Δίπλα στα αστραφτερά κότερα των διάσημων και μη επισκεπτών του, θα γευτείτε αστακομακαρονάδα με ντόπιο αστακό, κριθαρότο με γαρίδες, αλλά και την περίφημη κεφαλονίτικη κρεατόπιτα. Όλα είναι φτιαγμένα με αγνά υλικά και την προσωπική φροντίδα της Βάσως και του συζύγου της. Στα συν του μαγαζιού το καλό service και η μεγάλη ποικιλία τοπικών οίνων. Πληροφορίες Φισκάρδο, τηλ. 26740 41276, fb page: Vasso’s Restaurant – Fiskardo – Kefalonia

Πρίμα Πλώρα, Ρέθυμνο Σε μια υπέροχη τοποθεσία δίπλα ακριβώς στη θάλασσα, στην περιοχή του Κουμπέ, το εστιατόριο Πρίμα Πλώρα, αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες στις επιλογές τόσο των ντόπιων, όσο και των επισκεπτών του Ρεθύμνου. Έχοντας αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από όσους το προτιμούν, διακρίνεται για τις γευστικές και εμπνευσμένες δημιουργίες του σεφ με βάση κυρίως το ψάρι και τα θαλασσινά. Από αυτές το ενδιαφέρον σας θα προκαλέσουν η κροκέτα γραβιέρας Ρεθύμνου με μείγμα ξηρών καρπών, το καρπάτσιο μοσχαριού με ρόκα, φλοίδες ξηρού ανθότυρου και αρωματικό ελαιόλαδο, η αχινοσαλάτα, το φρέσκο αντικρυστό χταπόδι, οι ψητές γαρίδες με σαλάτες φακές Beluga, τα φρέσκα μύδια αχνιστά με πράσινα μυρωδικά και τζίντζερ, το ριζότο σουπιάς με το μελάνι της και σταμναγκάθι καθώς και το μελωμένο κριθαράκι με αστακό. Ξεχωρίζει επίσης και για το προσεγμένο περιβάλλον με την φινετσάτη αισθητική. Πληροφορίες  Ακρωτηρίου 8, Κουμπές, τηλ. 28310 56990, http://primaplora.gr, fb page: Πρίμα Πλώρα – Prima Plora

Θαλασσάκι, Τήνος Το διεθνούς φήμης και αναγνώρισης ταξιδιωτικό portal Lonely Planet το έχει συμπεριλάβει στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας, την ώρα που στα τραπέζια του συχνάζουν γνωστές προσωπικότητες της Ελλάδας, σκαφάτοι που αράζουν στον κόλπο των Υστερνίων, ντόπιοι κάτοικοι του νησιού καθώς και επισκέπτες που έχουν διαβάσει ή ακούσει τις καλύτερες κριτικές. Με θέα στη Σύρο και στην κυριολεξία “κρεμασμένο” πάνω από τη θάλασσα, το Θαλασσάκι –λιτό και απέρριτο ως προς την διακόσμηση– δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις γεύσεις και στην ποιότητά τους, ενώ ειδικεύεται στα θαλασσινά και το εξαιρετικό ψήσιμο των φρέσκων ψαριών –γι’ αυτό και βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων. Η δημιουργική κουζίνα του δεν αρνείται τις παραδόσεις, τιμά ιδιαιτέρως τα τοπικά προϊόντα, ενώ δεν είναι λίγα τα πιάτα που προετοιμάζονται από πρώτες ύλες που καταφθάνουν απευθείας από το μποστάνι του. Στον κατάλογό του θα βρείτε, επίσης, και σπιτικά μαγειρεμένα φαγητά.  Πληροφορίες   Όρμος Υστερνίων, τηλ. 22830 31366

Πηγή:www.greekguide.com

Back To Top