skip to Main Content
Mpakis7

Η “ΗΧΗΡΗ” ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΛΥΚΟΥΔΗ & ΤΑ 3 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Ο Χαράλαμπος Λυκούδης δεν είναι ένας “κομήτης” στην πολιτική ζωή του τόπου. Ήρθε για να μείνει και αυτό το απέδειξε με την σημερινή του παρέμβαση-επιστολή προς την βουλευτίνα. Δεν έχασε την ευκαιρία με το θεσμικό ατόπημα της κ. Θεοπεφτάτου. Την άδραξε και έκανε μία πάρα πολύ “ηχηρή” όσο και ουσιαστική πολιτική παρέμβαση για το τι πρέπει να γίνει για τα νησιά μας αυτή την δύσκολη ώρα. Τρία είναι, κατά την γνώμη μου, τα πιο σημαντικά σημεία της σημερινής του επιστολής:

1. Εκεί όπου ουσιαστικά “επαναφέρει στην πολιτική τάξη” την κ. Θεοπεφτάτου γράφοντας “Θα πρέπει να κατανοήσετε ότι είστε Βουλευτής ΟΛΩΝ των Κεφαλλήνων και των Ιθακησίων και είναι αδήριτη ανάγκη για το μέλλον των νησιών μας η συνεργασία σας με ΟΛΟΥΣ τους θεσμικούς φορείς, ασχέτως των ιδεολογικών και κομματικών σας διαφορών.

Οι εκλογές τελείωσαν.

Και οι πληγές που άνοιξαν πρέπει να κλείσουν.

Είναι η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά και να αναμετρηθούμε με το μέλλον”

2. Το σημείο που επαναφέρει αλλά και επαυξάνει το θέμα της συγκρότησης του ενιαίου μετώπου διεκδίκησης γράφοντας “Σήμερα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, παραμερίζοντας πικρίες και αντιπάθειες, πρέπει να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΤΕΙ ΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ.

Η ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ και το ΑΡΡΑΓΕΣ ΤΟΠΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ πρέπει να εκφραστεί στην επίσκεψη του Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρ. Σπίρτζη στο νησί μας την 25η Μαρτίου”

3. Το σημείο όπου θέτει ουσιαστικά την “ατζέντα” της διεκδίκησης γράφοντας “Πρέπει, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ από τον αρμόδιο Υπουργό ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ, ότι, όταν ορκιστεί, η ΠΡΩΤΗ Υπουργική Απόφαση που θα υπογράψει, θα διασφαλίζει την ομαλή συνέχιση της χρηματοδότησης των έργων που ήδη εκτελούνται (Λιμάνι Ληξουρίου, οδοποιία Παλικής), καθώς και την επίσπευση και την χρηματοδότηση όσων έργων δεν έχουν ακόμη δημοπρατηθεί (εργατικές κατοικίες Ληξουρίου, ενιαία ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Ληξουρίου κλπ.). Ταυτόχρονα, να απαιτήσουμε την στήριξή του για όσα έργα έχει ανάγκη η Παλική” και προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω λέει “Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ πρέπει να είναι ΕΝΤΟΝΗ και ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ακόμη κι αν χρειαστούν συγκρούσεις.”

Ένα είναι σίγουρο μετά την σημερινή δυναμική εμφάνιση Λυκούδη: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κ. Θεοπεφτάτου θα έχουν να αναμετρηθούν με έναν πολύ ικανό και δημιουργικό αντίπαλο που είναι διατεθειμένος να παλέψει για να γίνουν πραγματικότητα τα όσα έχουν δρομολογηθεί στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Και από αυτή την “κόντρα” τα νησιά μας μόνο κερδισμένα μπορούν να βγουν!

Back To Top