skip to Main Content
F.Miami 2

Η Κεφαλονιά στην Cruise Shipping 2015, Miami

Για Πέμπτη συνεχή χρονιά και με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Κεφαλονιάς, εκπροσωπούμενος από τον Α/Δήμαρχο Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελο Κεκάτο, συμμετείχε στη διεθνή Έκθεση Τουρισμού Κρουαζιέρας Cruise Shipping, που διεξήχθη από 16 έως 19 Μαρτίου 2015 στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Η συγκεκριμένη Εκδήλωση αποτελεί την κορυφαία Εκθεσιακή – Συνεδριακή δραστηριότητα διεθνώς στο χώρο του Τουρισμού Κρουαζιέρας και η διαρκής παρουσία της Κεφαλονιάς, με τις έγκαιρα κατάλληλες συναντήσεις  εργασίας, προετοιμασμένες από την CTM, με τους κορυφαίους παράγοντες των  Ναυτιλιακών Εταιρειών θαλάσσιου Τουρισμού , συμβάλλει ουσιαστικά στην προσέγγιση περισσοτέρων Κρουαζιεροπλοίων στο Νησί.

Με τη φροντίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, σε ένα εντυπωσιακού σχεδιασμού λειτουργικό Εκθεσιακό  Περίπτερο στο πιο κομβικό σημείου του Εκθεσιακού Κέντρου, η Διευθύντρια ΕΟΤ ΗΠΑ-Καναδά κ.Γρηγορία Καματερού, συνεπικουρούμενη επιτυχώς από τους Συνεργάτες της κ.Ντίμη Χρυσάνθου και κ.Πέτρο Σαγάνα, δημιούργησε τις άριστες προϋποθέσεις φιλοξενίας, που διευκόλυναν τα μέγιστα τις Συναντήσεις Εργασίας με τους Ειδικούς του χώρου.

Η Κεφαλονιά σταθεροποιεί την ανοδική της πορεία, ως ανερχόμενος προορισμός Κρουαζιέρας, που επιλέγεται επιτυχώς από τις διεθνείς Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ιονίου.

Οι άριστες Υπηρεσίες των Λιμενικών Αρχών, η φροντίδα του Λιμενικού Ταμείου, το υψηλό επίπεδο των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων που εκπροσωπούν τις Εταιρείες στο Νησί, σε συνδυασμό με το έμπρακτο ενδιαφέρον της Τουριστικής Επιτροπής της Δημοτικής Αρχής, που δίνει το ουσιαστικό παρόν στις διεθνείς Εκδηλώσεις επιλογής προορισμών Κρουαζιέρας και η κατάλληλη παρουσίαση των δυνατοτήτων του Νησιού μέσω της CTM, δημιουργούν το ασφαλές περιβάλλον ανάπτυξης της Κρουαζιέρας στην Κεφαλονιά.

Οι εκατό (100) προγραμματισμένες προσεγγίσεις Κρουαζιεροπλοίων στο Νησί για το 2015 επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Σε ημερομηνία που σύντομα θα ανακοινωθεί, θα διεξαχθεί ειδική Ημερίδα Ανάπτυξης της Κρουαζιέρας στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, με προσκεκλημένους Ομιλητές τη Διευθύντρια της CTM κ.Κρίση Παλάση, τον Πλοίαρχο κ.Νικόλαο Αντάλη της Royal Caribbean – International (Port Captain – Marine Operations) και άλλους ειδικούς.

Η επόμενη παρουσία της Κεφαλονιάς στο χώρο της Κρουαζιέρας θα είναι στα Posidonia, Sea Tourism Forum, 26-27 Μαΐου 2015 στην Αθήνα και στην Seatrade Europe, 9 – 11 Σεπτεμβρίου 2015, στο Αμβούργο, Γερμανίας.

 

 

 

 

 

Back To Top