skip to Main Content
Kek2

Η Κεφαλονιά υποδέχεται ένα από τα μεγαλύτερα Κρουαζιερόπλοια του κόσμου

kek kek1 kek2 kek3

Μια ξεχωριστά όμορφη ημέρα για την ανάπτυξη του Τουρισμού Κρουαζιεροπλοίων στην Κεφαλονιά ήταν η Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014, αφού το Αργοστόλι υποδέχτηκε ένα από τα μεγαλύτερα Κρουαζιερόπλοια του κόσμου, το Celebrity Silhouette.

Το μεγαλοπρεπές πλοίο μετέφερε περίπου 5000 άτομα, επιβάτες και προσωπικό, έχει Έλληνα Πλοίαρχο, τον κ.Αναστάσιο Λέκκα, πρακτορεύεται στην Κεφαλονιά από τον κ.Βασιλάτο και ανήκει στην Εταιρεία Celebrity Cruises.

Σε μία συμβολική Τελετή Υποδοχής του Πλοίου από τη Δημοτική Αρχή, ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος προσέφερε την Τιμητική Πλακέτα του Δήμου εκ μέρους του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση στον κ.Πλοίαρχο.

Την ομάδα υποδοχής τίμησαν με τη Συμμετοχή τους η Υπολιμενάρχης κ.Κολοβού, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ.Γεώργιος Τζωρτζάτος, ο Α/Πρόεδρος κ.Χρίστος Λευκαδίτης και εκπρόσωποι των τοπικών Μ.Μ.Ε., οι οποίοι κατέγραψαν ευγενώς τη σημαντική για το Θαλάσσιο Τουρισμό του Νησιού Εκδήλωση.

Ο κ.Πλοίαρχος, αφού ευχαρίστησε για τη συμβολική υποδοχή, εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τις ομορφιές του Νησιού, προσέφερε αναμνηστικές τιμητικές πλακέτες με το έμβλημα του Πλοίου στον κ.Κεκάτο και τον κ.Τζωρτζάτο και επεσήμανε τις δυνατότητες περαιτέρω βελτίωσης των σημείων πρόσδεσης στο νέο λιμενοβραχίονα, για να διευκολύνεται ακόμα περισσότερο η προσέγγιση μέγα-Κρουαζιεροπλοίων.

Ο κ.Κεκάτος, στη συζήτηση που ακολούθησε, αναφέρθηκε στη διαρκή προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού Κρουαζιεροπλοίων, που εκφράζεται  με τη συμμετοχή του Νησιού στις διεθνείς θεματικές Εκθέσεις και αναφέρθηκε στις συναντήσεις εργασίας που προετοιμάζει εμπεριστατωμένα η κ.Παλάση της CTM στις διεθνείς Sea Trade (Miami- Hamburg –Barcelona) και με τα Στελέχη της Celebrity Cruises.

Στη συνέχεια, ο κ.Τζωρτζάτος αναφέρθηκε στην επιθυμία του Λιμενικού Ταμείου να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις προσφερόμενες υπηρεσίες και εγκαταστάσεις, ενώ ο κ.Λευκαδίτης επεσήμανε τις μοναδικές ομορφιές του Νησιού, που δημιουργούν αξέχαστες εντυπώσεις σε πλήρωμα και επιβάτες.

Ακολούθως ο κ.Πλοίαρχος δεξιώθηκε τα Μέλη της Αποστολής και εν συνεχεία έγινε ξενάγηση των καλεσμένων στους εκπληκτικούς χώρους και εγκαταστάσεις του πολυτελούς Κρουαζιεροπλοίου.

Back To Top