skip to Main Content
An 60

Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ!-ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ο ΔΗΜΟΣ!

Δεν περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας η Κεφαλονιά! Ο Δήμος Κεφαλλονιάς δεν εντάσσεται ούτε στους πρώτους 17 Δήμους που θα προσλάβουν κόσμο με 8μηνα τον Ιούνιο, αλλά ούτε και στην δεύτερη “φουρνιά” των 34 Δήμων που θα προσλάβουν κόσμο τον Σεπτέμβριο.

Προφανώς στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι στο νησί μας δεν υπάρχει ανεργία.

Πιο αναλυτικά όπως δημοσιεύει το aftodioikisi.gr:

Έως τα τέλη Απριλίου θα έχει βγει η ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ για την πρόσληψη των πρώτων 6.918 ανέργων από 17 δήμους, θύλακες υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας, που θα συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου οι συγκεκριμένοι άνεργοι αναμένεται να πιάσουν δουλειά μέσα σε 45 ημέρες (άρα περί τα μέσα Ιουνίου). Όσον αφορά τη δεύτερη φάση του προγράμματος, σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου, θα αφορά ακόμη 34 δήμους, επίσης θύλακες υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας, και 12.656. ανέργους. Συνολικά, δηλαδή, 19.574 άνεργοι πρόκειται να προσληφθούν σε 51 δήμους στα πλαίσιο της νέας Κοινωφελούς η οποία, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

-Θα είναι οκτάμηνη αντί για πεντάμηνη και οι εργαζόμενοι θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

-Θα περιλαμβάνει τετραήμερη αντί για πενθήμερη εργασία, με την πέμπτη ημέρα να αφιερώνεται σε συμμετοχή των ωφελούμενων σε ενημερωτικά και επιμορφωτικά σεμινάρια είτε για την καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού (ηλεκτρονική ανανέωση της κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ, παρακολούθηση εγκυκλίων, λειτουργία του taxis κλπ), κάποια εκ των οποίων θα οδηγούν και σε πιστοποίηση είτε για την ενημέρωση σε θέματα δημιουργίας επιχείρησης ή άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος ή συμμετοχή στην κοινωνική οικονομία. Συγκεκριμένα, οι ωφελούμενοι θα μπορούν α επιλέξουν: α) Πρόγραμμα κατάρτισης στην Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), διάρκειας 120 ωρών β) Πρόγραμμα κατάρτισης στην Επιχειρηματικότητα και Κοινωνική Οικονομία,   διάρκειας 120 ωρών. Αν ο ωφελούμενος δεν επιλέξει κανένα από τα παραπάνω δύο προγράμματα κατάρτισης, τότε θα εργάζεται και τις 5 ημέρες της εβδομάδας.

-Ένα ποσοστό του κόστους των υλικών (ίσο με το 5% του κόστους  ανθρώπινου δυναμικού που θα προσληφθεί σε κάθε δήμο) θα καλύπτεται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Όπως είπε η κ. Αντωνοπούλου, οι συγκεκριμένοι ωφελούμενοι θα κληθούν να απασχοληθούν, κυρίως, στις επισκευές κτηρίων σχολείων, κοινωνικών δομών, βιβλιοθηκών αλλά και παιδικών χαρών, ενώ παράλληλα θα απασχολούνται σε ήπιες εργασίες καθαρισμού, όπως δρόμων και πάρκων. «Δεν θα ανεβαίνουν σε απορριμματοφόρα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνοπούλου, ερωτηθείσα σχετικά από την aftodioikisi.gr για τα πρόσφατα δυστυχήματα και ατυχήματα σε δήμους

ΟΙ 17 ΠΡΩΤΟΙ ΔΗΜΟΙ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 17 ΔΗΜΟΥΣ

 

ΟΙ 34 ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΦΑΣΗΣ

Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αλεξανδρείας, Αχαρνών, Βέροιας, Γρεβενών, Δέλτα, Δράμας, Ηλίδας, Θεσσαλονίκης, Ιλίου (Νέων Λιοσίων), Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κύμης-Αλιβερίου, Λαγκαδά, Λαμιέων, Λαυρεωτικής, Λεβαδέων, Μεγαρέων, Νάουσας, Ναυπακτίας, Νεάπολης-Συκέων, Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Πατρέων, Πετρούπολης, Πρέβεζας, Πύργου, Τρικκαίων, Φλώρινας, Χαλκηδόνας.

Back To Top