skip to Main Content
An 88

Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟ Χ. ΣΠΙΡΤΖΗ-ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ: Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ “ΒΑΛΤΩΜΑ” ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ-“ΘΟΛΟ” ΤΟΠΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΥΧΟΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στη Βουλή μεταξύ του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου, της βουλευτού Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, εκπροσώπων του Δήμου Κεφαλλονιάς (μεταξύ άλλων ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Δημήτρης Μεσσάρης)  και αντιπροσωπείας των κατοίκων της περιοχής πέριξ του Αεροδρομίου με τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Όπως είπε στον Σάκη Βούτο και στον Ιόνιαν Γκάλαξι ο Περιφερειάρχης, σε ότι αφορά στο θέμα των απαλλοτριώσεων του αεροδρομίου δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη που να μας χαροποιεί. Μάλιστα ο Υπουργός είπε ότι, κατά τη γνώμη του, δεν συμφέρει αυτή την ώρα οικονομικά την Fraport να προχωρήσει στις απαλλοτριώσεις. Υπογράμμισε ότι πλέον η Περιφέρεια, πιθανώς και σε συνεργασία με το Δήμο, εξετάζει και νομικά και διοικητικά το όλο θέμα καθώς πρόκειται για διαδικασίες που στερούνται νομιμότητας καθώς δεν υπήρξε καμία διαβούλευση. Στην πραγματικότητα, τόνισε ο Περιφερειάρχης, ο Υπουργός αρνήθηκε να προχωρήσει στην απαλοιφή των απαλλοτριώσεων από την σχετική μελέτη λέγοντας στο τέλος ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα αλλά του ΤΑΙΠΕΔ

Σε ότι αφορά στην μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στα έργα αποκατάστασης των σεισμών ο Υπουργός Υποδομών είπε ότι ευθύνεται η γραφειοκρατεία του Υπουργείου αν και οι τοπικοί φορείς το έχουν επισημάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό χωρίς κάτι να γίνει. Σε ότι αφορά στα 3,7 εκ. ευρώ της Ευρωπαικής Ένωσης που δόθηκαν ως ενίσχυση στην Κεφαλονιά, ο Περιφερειάρχης επιβεβαίωσε ότι δεν έχουν απορροφηθεί και κινδυνεύουν να χαθούν για την Κεφαλονιά και υπογράμμισε ότι αν ήταν αυτός στο Υπουργείο θα έκανε ένορκη διοικητική εξέταση για το ποιοι ευθύνονται για την εξέλιξη αυτή καθώς το Υπουργείο Οικονομικών έχει πάρει τα χρήματα.

Τέλος για το θέμα των πλημμυρών στην Πύλαρο και τις ενδεχόμενες ευθύνες της εταιρείας των Αιολικών Πάρκων και σε ερώτηση του Σάκη Βούτου αν η Περιφέρεια προτίθεται να προσφύγει δικαστικά κατά της εταιρείας (μάλιστα σημείωσε και τις παρεμβάσεις τόσο του πολιτευτή Χαράλαμπου Λυκούδη όσο και του Αντιπεριφερειάρχη Π. Δρακουλόγκωνα), ο Θ. Γαλιατσάτος είπε ότι “αυτό εξετάζεται”.

Back To Top