skip to Main Content
An 130

Η «Μεγάλη Βδομάδα» της ακτοπλοΐας στα νησιά μας –Όλοι περιμένουν πολιτική λύση από τον Κουρουμπλή

Δύο σημαντικές ημερομηνίες έχουμε καταγράψει στο ημερολόγιο μας αυτή την εβδομάδα που έχουν άμεση σχέση με την επαναλειτουργία της γραμμής Πάτρα –Σάμη –Ιθάκη. Πρόκειται για το νέο ραντεβού που έδωσαν οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρίες στο γραφείου του υπουργού, την Τρίτη το απόγευμακαθώς και η έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑΣ ,την Τετάρτη το πρωί που θα συζητήσει αποκλειστικά και μόνο τις συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών μας με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Και μόνο «Μεγάλη» μπορεί να θεωρηθεί η εβδομάδα γιατί το αργότερο έως την Τετάρτη το απόγευμα θα γνωρίζουμε αν τελικά θα ευοδώσει η πρόταση του κ. Διονύση Λυκούδη και της Kefalonian Lines για επαναλειτουργία της γραμμής Πάτρα –Σάμη –Ιθάκη.

Το πρώτο ραντεβού δόθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και δεν έφερε, όπως αναμενόταν, τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Παρά τις πολύωρες συζητήσεις δεν βρέθηκε χρυσή τομή στις προϋποθέσεις που ζητά η Kefalonian Lines μιας και βάζουν βέτο οι εκπρόσωποι της Ionian Group.

Συγκεκριμένα, στο τραπέζι του υπουργείο έπεσε η πρόταση της Kefalonian Lines, εφόσον πάρει τη γραμμή Πάτρα –Σάμη –Ιθάκη, απαίτηση της εταιρίας είναι τα δρομολόγια με αφετηρία την Κυλλήνη να έχουν απόσταση δύο ωρών μεταξύ τους έτσι ώστε να υπάρχει διασπορά δρομολογίων, το οποίο άλλωστε επιθυμεί και το επιβατικό κοινό.

Σε διαφορετική κατεύθυνση, η ναυτιλιακή εταιρία Ionian Group χαιρετίζει μεν τη πρόταση της κεφαλλονίτικης εταιρίας, ωστόσο δεν θεωρεί αλληλένδετα τα δύο δρομολόγια.

Το νέο ραντεβού που έδωσε ο κ. Κουρουμπλής είναι για αύριο Τρίτη περιμένοντας να βγει «λευκός καπνός» πριν το ΣΑΣ όπου και θα αποφασίσει μια ημέρα αργότερα.

Η ώρα της μεγάλης απόφασης για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή

Όσο οι ημέρες πλησιάζουν, τόσο γίνεται αντιληπτό από όλους ότι θα πρέπει να σταματήσουν τα παιχνίδια και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες και να δοθεί πολιτική λύση στην επαναλειτουργία της γραμμής.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς

Ζητούν από τον Υπουργό Ναυτιλίας μια τολμηρή και δίκαιη στάση.
Ζητούν από το Σ.Α.Σ να υπερψηφίσει την πρόταση της Kefalonian Lines στο σύνολο της και να δώσει τη λύση που στηρίζει σύσσωμη η τοπική κοινωνία των δύο νησιών.
«Οι συνέπειες μιας τυχόν αρνητικής απόφασης στο Σ.Α.Σ θα είναι τεράστιες, όπως τεράστιες θα είναι και οι αντιδράσεις  απέναντι σε όλους όσοι σταθούν εμπόδιο», υπογραμμίζει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Στανίτσας.

Η ώρα της μεγάλης απόφαση για την ηγεσία του υπουργείου έχει φθάσει. Την Τετάρτη θα την γνωρίζουμε…

Πηγή: ekefalonia.gr

Back To Top