skip to Main Content
An 26

Η μεγάλη προβολή της Κεφαλονιάς στη Σερβία συνεχίζεται

Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον η προβολή της Κεφαλονιάς στην Σερβία μετά και την επιστροφή των Σέρβων επισήμων στην χώρα τους, συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόσδοβατς Αλεξάντερ Μίρκοβιτς μίλησε χθες (6/10/2017) στην κρατική τηλεοράση της Σερβίας PTC/1 για την επίσκεψή του στο νησί μας.

Ο κ. Μίρκοβιτς αναφέρθηκε στα 150 χρόνια ελληνοσερβικής συμμαχίας και τους δεσμούς αλληλεγγύης και φιλίας που ενώνουν τη Σερβία με την Κεφαλονιά. Μίλησε για την πολύτιμη βοήθεια που είχαν δώσει οι Σέρβοι κατά τη διάρκεια των καταστροφικών σεισμών του 1953 στην Κεφαλονιά όπου έφεραν 50 σπίτια αλλά και για την βοήθεια που πρόσφερε με τη σειρά της η Κεφαλονιά πριν και μετά τους βομβαρδισμούς στην Σερβία το 1999 όπου πολλά παιδιά τότε φιλοξενήθηκαν στο νησί μας.

Τόνισε την πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου Βόσδοβατς και του Δήμου Κεφαλονιάς η οποία ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο με τις ονοματοδοσίες  στο Ληξούρι όπου μία οδός μετονομάστηκε σε Οδό Βόσδοβατς, με τις ανταλλαγές μαθητών-φοιτητών, αλλά και την επικείμενη τελετή ονοματοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά στο Αργοστόλι όπου μία οδός θα μετονομαστεί σε Οδό Σάμπατς, με την παρουσία του Πρέσβης της Σερβίας.

Δημοσίευμα της κρατικής τηλεόρασης της Σερβίας [rts.rs ] 3-10-2017 κατά την διάρκεια επίσκεψης του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Βελιγράδι

Ulica na Kefaloniji ponela ime opštine Voždovac

U sklopu obeležavanja 150 godina srpsko-grčkog prijateljstva, u gradu Liksuri, na grčkom ostrvu Kefalonija, jedna ulica dobila je ime po beogradskoj opštini Voždovac.

Bratske opštine Liksuri i Voždovac su povelju o bratimljenju potpisale 1995. godine, a u Beogradu već postoje dve ulice koje nose naziv Kefalonijska i Liksuri.

Svečanoj ceremoniji otkrivanja ploče sa nazivom ulice prisustvovali su predsednik Skupštine opštine Voždovac Aleksandar Mirković i članovi opštinskog Veća Miloš Stojanović i Momir Ćirović.

Liksuri

Liksuri

Gradonačelnik Kefalonije Aleksandros Parisis upriličio je radni sastanak sa delegacijom opštine Voždovac, na kojem su izneta mišljenja o proširenju odnosa i kulturnoj razmeni između dve opštine, saopštila je Služba za informisanje Opštine Voždovac.

Η μετάφραση είναι από την google.

Ο δρόμος στην Κεφαλονιά έφερε το όνομα του δήμου Vozdovac

Στο πλαίσιο της σήμανσης 150 χρόνων σερβικής-ελληνικής φιλία, στην πόλη Liksuri, στο ελληνικό νησί της Κεφαλονιάς, ένας δρόμος πήρε το όνομά του από τον Δήμο Vozdovac του Βελιγραδίου.

Ο δρόμος στην Κεφαλονιά έφερε το όνομα του δήμου Vozdovac

Οι αδελφότητες του Liksuri και του Vozdovac υπέγραψαν ένα χάρτη αδελφοποίησης το 1995 και στο Βελιγράδι υπάρχουν ήδη δύο δρόμοι που φέρουν το όνομα Kefalonska και Liksuri.

Ο πρόεδρος της δημοτικής συνέλευσης του Voždovac Aleksandar Mirković και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Miloš Stojanović και Momir Ćirović παρευρέθηκαν στην τελετή τελετής έναρξης.

Liksuri

Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία του Δήμου Vozdovac, όπου εκφράστηκαν απόψεις σχετικά με την επέκταση των σχέσεων και τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο δήμων, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών του Δήμου Vozdovac.

Back To Top