skip to Main Content
1

Θεοπεφτατου: Τι λέει για τα χθεσινά επεισόδια στο γραφείο της

Το χθεσινό «χριστουγεννιάτικο σόου» ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων υποκινήθηκε από την τοπική ΝΔ, επικοινωνήθηκε μέσω των ΜΜΕ σε όλη τη χώρα και αποκαλύπτει την αδυναμία της ΝΔ να σταθεί δίπλα στις δημοκρατικές δυνάμεις που μάχονται για τα δίκαια του τόπου μας.

Στελέχη της δημοτικής αρχής και η πρόεδρος της ΝΟΔΕ, εκμεταλλευόμενοι τις εύλογες ανησυχίες και τους προβληματισμούς των κατοίκων της περιοχής της Θηνιάς ενόψει της επικείμενης διάσπασης του Δήμου Κεφαλονιάς, «εισέβαλαν» στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Βουλευτή, χωρίς καμία προηγούμενη επικοινωνία, με αυτοσκοπό το θερμό επεισόδιο και καθόλου το διάλογο.

Παράλληλα, ενώ οι διοργανωτές είχαν αμελήσει να προσκαλέσουν την ίδια τη Βουλευτή στη συνάντηση που ήθελαν μαζί της για να της επιδόσουν ψήφισμα με υπογραφές των κατοίκων, δεν ξέχασαν να έχουν μαζί τους «εκλεκτούς» τους από τα τοπικά ΜΜΕ δείχνοντας έτσι ξεκάθαρα τις προθέσεις τους…

Ήδη είχε προηγηθεί λίγες εβδομάδες πριν συνάντηση των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων Θηναίας με τη Βουλευτή και ήδη τα ζητήματα που προκύπτουν από την ενδεχόμενη διάσπαση του Δήμου απασχολούν την Κυβέρνηση και την ίδια. Συνεπώς η όλη «παράσταση» χθες ήταν υποκινούμενη για ψηφοθηρικούς και αντιπολιτευτικούς λόγους.

Τέλος, είναι ντροπή για τη ΝΔ να βρίσκεται αρωγός σε λίγους ακραίους και να υποδαυλίζει το μένος και τη μισαλλοδοξία σε μια δημοκρατική κοινωνία σαν τη δική μας. Είμαστε σίγουροι πως οι συμπολίτες μας καταδικάζουν στο σύνολό τους αυτές τις πρακτικές – πολλοί μάλιστα έφυγαν από τη χθεσινή συνάντηση όταν κατάλαβαν τα αληθινά της κίνητρα.

Η Αριστερά στην πατρίδα μας είχε πατριωτικά χαρακτηριστικά και μπήκε μπροστά στους αγώνες ενάντια στους φασίστες κατακτητές στον τόπο μας. Προδότες ήταν εκείνοι που συνέπραξαν μαζί τους. Ο ελληνικός λαός και οι Κεφαλονίτες δεν ξεχνούν. Καθήκον μας είναι να προασπίσουμε τη δημοκρατία και να αντιπαλεύουμε τις αιτίες που γεννούν τα φασιστικά μορφώματα. Και αυτός ο αγώνας είναι διαρκής.

Αργοστόλι, 23-12-2018

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ

Back To Top