skip to Main Content
Dhmar Logo

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Ν.Ε ΔΗΜ.ΑΡ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ

Θεωρούμε ότι το ποσοστό 1.2%  των Ευρωεκλογών που καταγράφτηκε για τη ΔΗΜ.ΑΡ., είναι περιστασιακό και στα πλαίσια της χαλαρής ψήφου. Η δύναμη της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ο Φώτης Κουβέλης πρέπει να ηγείται της ΔΗΜ.ΑΡ. διότι εκφράζει την ιδεολογική ταυτότητα του χώρου μας, ως εμβληματική προσωπικότητα.

Η συμμετοχή μας στην τρικομματική κυβέρνηση και στη συνέχεια η αποχώρησή μας από αυτήν, αποτελούν αντίστοιχα αποδείξεις υψηλής ευθύνης προς τη χώρα και τεκμήριο σεβασμού προς τις προγραμματικές μας θέσεις που αγνοήθηκαν. Δεν ευθύνονται για τα ποσοστά της ΔΗΜ.ΑΡ.

Τεράστια  ευθύνη έχουν οι σύντροφοι ομιλητές των καθημερινών τηλεοπτικών παράθυρων, που ροκανίζουν, ως τρωκτικά, το δέντρο της πολιτικής ταυτότητας της ΔΗΜ.ΑΡ. Οι σύντροφοι Λυκούδης, Ψαριανός, Παπαδόπουλος, Οικονόμου κ.α. θα πρέπει να εκφράζουν και να πασχίζουν για τις θέσεις τους εσωκομματικά και να μην γίνονται  η χαρά των τηλεοπτικών συγκρούσεων.

Ο πολιτικός μας σχεδιασμός, καθώς και η επικοινωνιακή πολιτική της ΔΗΜ.ΑΡ. πρέπει να γίνεται με τεκμηρίωση και μακριά από αμφίβολους εμπειρισμούς.

Έστω περιστασιακά, η ελάττωση του ποσοστού της ΔΗΜ.ΑΡ κατά 80% (6.3% →1.2%) δείχνει στόχευση του ιδεολογικού μας πυρήνα, που έγινε μεθοδευμένα από τους ανωτέρω συντρόφους, συνειδητά ή εν αγνοία τους.

Η επιστημονική έρευνα-δημοσκόπηση του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Ο.Π.Α., έδινε προεκλογικά ποσοστά 3.8% στη ΔΗΜ.ΑΡ. που είναι ελάττωση 27% και δείχνει στόχευση περιφερικών θέσεων μας και όχι τελεσίδικο τορπιλισμό της ταυτότητάς μας.

Η κατάσταση είναι αντιστρεπτή. Ο Ελληνικός λαός μας χρειάζεται να συμμετέχουμε στο πηδάλιο της διακυβέρνησης, πάντα με αριστερό πρόσημο και κεντρική κατεύθυνση. Κύρια προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, είναι η  υποχρέωση μας να ανασυγκροτήσουμε το χώρο μας.

Εφόσον τα ανωτέρω συνυπολογισθούν και γίνουν σεβαστά από την Κ.Ε. που συνεδριάζει το Σάββατο 7/6 στην Αθήνα, η Ν.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τους σκοπούς που ορίσαμε με την ίδρυση της ΔΗΜ.ΑΡ.  Σε άλλη περίπτωση, θα επανεξετασθεί η συνέχιση της συνοδοιπορίας μας.

Σαν Οδυσσέας, όλοι μαζί σε ένα σώμα, θα φτάσουμε στην «Ιθάκη». Διαφορετικά, θα χαθούμε σαν τους ανυπάκουους και άμυαλους συντρόφους της Οδύσσειας.

Back To Top