skip to Main Content

ΘΟΔΩΡΟΣ: Απαράδεκτη προεκλογική εκδήλωση για το Σχέδιο Διαχείρισης της Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας από την κα Γκερέκου και ιδιωτική εταιρεία υποψηφίου της.

Άκρως απαράδεκτη θεωρεί η ΑΝΑΣΑ την ενέργεια του κου Βασίλειου Λαοπόδη να εντάξει την εταιρεία του (CulturePolis) στον προεκλογικό αγώνα του ιδίου και της κας Γκερέκου.

Είναι ακραία προκλητικό, όντας ο ίδιος υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, να οργανώνει «εκδήλωση» στην οποία καλεί (με ποία ιδιότητα;) τους υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειάρχες να… τοποθετηθούν επί των ιδεών του και επί του Σχεδίου Διαχείρισης της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας το οποίο ο ίδιος μέσω της εταιρείας του έχει εκπονήσει και προωθεί.

Το θέμα της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιονίων, και της Κέρκυρας ως μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Unesco, είναι θέμα ζωής και ανάπτυξης για τον τόπο μας. Η ΑΝΑΣΑ το έχει πολύ υψηλά στις προτεραιότητές της και στο πρόγραμμά της. Οι θέσεις μας είναι επεξεργασμένες και εκφρασμένες πολλές φορές. Τις συζητάμε με την κοινωνία και τους φορείς της, και όχι με «μη κερδοσκοπικές» ιδιωτικές εταιρείες.

Οι (καλά αμειβόμενες, υποθέτουμε) μελέτες του κου Λαοπόδη και της CulturePolis, θα πρέπει να αξιολογηθούν από τους αρμόδιους φορείς, με κριτήρια επιστημονικά, πολιτισμικά, ιστορικά, αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά. Η πολιτιστική κληρονομιά μας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο προεκλογικής προβολής της κας Γκερέκου και του «Μεγάλου Ιονίου».

Εν κατακλείδι, αναρωτιόμαστε: Υπήρξε η κα Γκερέκου υπουργός και είναι σήμερα βουλευτής της συγκυβέρνησης; Γνώριζε και γνωρίζει ότι για την υπόθεση της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας ως Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς δεν έχει υπάρξει επί τόσα χρόνια καμία πρόοδος και κανένα κυβερνητικό ενδιαφέρον; Γνώριζε και γνωρίζει ότι εκκρεμεί επί τόσα χρόνια ακόμα και η απλή σύσταση του Φορέα Διαχείρισης;

Θα απολογηθεί κάποτε για όσα έκανε και κυρίως για όσα δεν έκανε για τον τόπο η κα βουλευτής;

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΠΙΝ

Back To Top