skip to Main Content
An 140

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ: ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Ένα πολύ σημαντικό θέμα, που χαρακτηρίστηκε ως ιστορική στιγμή για το Αργοστόλι,  συζητήθηκε και υπερψηφίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Πρόκειται για την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας Κοινοχρήστων Χώρων με αλλαγές που έχουν να κάνουν με την λειτουργία του νέου ιστορικού κέντρου Αργοστολίου μετά την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης που εκτελούνται. Το θέμα είχε ήδη προαναγγείλει ο Αναπληρωτής Δημάρχου Δ. Λυκούδης που χθες έκανε την εισήγηση του θέματος τονίζοντας ότι τόσο στην πλατεία Αργοστολίου όσο και στην οδό Π. Βαλλιάνου δεν θα επιτρέπονται ψυγεία και έπιπλα από τα καταστήματα ενώ θα απαγορεύονται και οι διαφημιστικές πινακίδες και ομπρέλες. Είπε ότι επιλέχτηκε ένα ενιαίο χρώμα για τις ομπρέλες που θα χρησιμοποιούνται στην πλατεία ώστε να υπάρχει ομοιομορφία και αυτό είναι το γκρι ενώ θα είναι υφασμάτινες. Η ίδια λογική θα υπάρχει και στον φωτισμό. Τα καταστήματα θα μπορούν να έχουν τα δικά τους φωτιστικά σώματα αλλά θα χρησιμοποιούνται μόνο αυτά της πλατείας ώστε να μην έχουμε διαφορετική φωτιστική αισθητική σε κάθε μεριά. Επεσήμανε ότι η νέα πλατεία Αργοστολίου θα είναι πολύ καλύτερα φωτισμένη με 20πλάσια ποσότητα φωτός που ταυτόχρονα θα είναι καλύτερα μοιρασμένο αφού θα υπάρχουν 9 κεντρικοί στύλοι και 50 περίπου φωτιστικά σώματα παράλληλα με το κράσπεδο του πεζοδρομίου. Υπογράμμισε δε ότι υπάρχει και ένα νομικό κώλυμα με το να έχει κάθε κατάστημα τον δικό του φωτισμό επί της πλατείας αφού απαγορεύεται η ύπαρξη ιδιωτικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων σε δημόσιους χώρους. Πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν φρεάτια με αναμονές, τόσο για το ρεύμα όσο και για το νερό, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από τα καταστήματα.

Για την οδό Π. Βαλλιάνου υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα επί της οδού καθώς αυτό δεν χρειάζεται διότι με τα έργα που γίνονται μεγαλώνει πολύ το πεζοδρόμιο και ο χώρος είναι πλέον επαρκής.

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος υποστήριξε ότι η Δημοτική Αρχή υλοποιεί τον στόχο της για την δημιουργία του “Νέου Αργοστολίου” με σύμμαχο την τοπική κοινωνία και επέκρινε την αντιπολίτευση που ψάχνει δικαιολογίες για να μην ψηφίζει τα έργα και τόνισε ότι η αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου αντικατοπτρίζει την πολιτισμό και την αισθητική της πατρίδας και των δημοτών ενώ πρόσθεσε ότι ο νέος κανονισμός λειτουργίας θα εφαρμοστεί και στην παραλιακή ζώνη που είναι χώρος ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου. Υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να αλλάξει το Αργοστόλι και θα το αλλάξει.

O Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Ν. Ανουσάκης μίλησε για αναμόρφωση και τεράστια αλλαγή που μας βάζει στα ευρωπαϊκά δεδομένα και σε μία νέα εποχή στο ιστορικό κέντρο. Φεύγει η άσφαλτος μπαίνει ο γρανίτης, θα υπάρχουν παρτέρια, συντριβάνια δίοδοι για τυφλούς και στηλίτευσε τον αδιέξοδο δρόμο της αντιπολίτευσης που προσπαθεί να ακυρώσει και να αμαυρώσει το έργο. Μόνοι μας, τόνισε, προχωράμε τα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν την Κεφαλονιά αφού η αντιπολίτευση είναι απέναντι.

Ο Νίκοε Παπαδάτος τόνισε ότι μπαίνει τάξη και αναβαθμίζεται αισθητικά το κέντρο του Αργοστολίου ενώ επεσήμανε ότι είναι ανάγκη ο νέος κανονισμός λειτουργίας. Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Β. Κεκάτος είπε ότι η πλατεία είναι η εικόνα ενός τόπου όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαικές πρωτεύουσες και χαρακτήρισε ως υπέρβαση και θαύμα την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου καθώς η Δημοτική Αρχή καταφέρνει να υλοποιήσει κάτι που κυοφορούνταν εδώ και 40 χρόνια

Από την αντιπολίτευση ναι ψήφισαν ο Ηλίας Παρίσης, ο Νίκος Σκλάβος και ο Γ. Τζωρτζάτος

 

Back To Top