skip to Main Content
Tomsen 22.9 708

ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ Καμπανάκι ΔΝΤ προς την Αθήνα: Αν υποχωρήσετε, θα καθυστερήσουν οι δόσεις

Σαφή προειδοποίηση προς τη νέα κυβέρνηση έστειλε ο Πολ Τόμσεν, ξεκαθαρίζοντας ότι οποιαδήποτε υποχώρηση από τα συμφωνημένα θα καθυστερήσει την εκταμίευση των δόσεων και την ανακεφαλαιοποίηση.

Η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα είναι το πρώτο και καθοριστικό τεστ για την αξιοπιστία της νέας κυβέρνησης, σε ότι αφορά την υλοποίηση των δεσμεύσεων, ανέφερε ο Πολ Τόμσεν σε συνομιλητές του, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1.

Η αξιολόγηση είναι αποφασιστικής σημασίας και θα δείξει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στου δανειστές. Από αυτή θα κριθούν τα πάντα, τόνισε ακόμη ο κ. Τόμσεν. Αν ξεκινήσουν υπαναχωρήσεις προς όφελος συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων με προτεινόμενα ισοδύναμα θα χαθεί πολύτιμος χρόνος στις διαπραγματεύσεις, η οποία θα προκαλέσει καθυστέρηση στην εκταμίευση των δόσεων, αλλά και την ολοκλήρωση της κρίσιμης ανακεφαλαιοποίησης, φέρεται να είπε ακόμη ο κ. Τόμσεν.

Η Κριστίν Λαγκάρντ από την άλλη, ερωτηθείς σχετικά σε εκδήλωση του Brookings, απάντησε ότι το ελληνικό πρόγραμμα και μπορεί να εφαρμοστεί και μπορεί να είναι βιώσιμο.

Πηγή:  iefimerida.gr

Back To Top