skip to Main Content
Megaro 1

Κι όμως, η Δημοτική Αρχή κάνει έργα παρά την κρίση…!

Δεν αμφισβητεί κανείς ότι οι δημοσιονομικές συνθήκες στη χώρα είναι τέτοιες που δεν βοηθούν στο να εκτελούνται μεγάλα έργα υποδομής που όλοι θα θέλαμε. Ωστόσο, και παρά τις δυσκολίες, ο Δήμος Κεφαλλονιάς, εκτελεί έργα και κάνει προσπάθειες να ενταχθούν έργα σε προγράμματα ΕΣΠΑ και όχι μόνο.
Δια στόματος του αναπληρωτή Δημάρχου Διονύση Λυκούδη, που είναι και υπεύθυνος των τεχνικών έργων του Δήμου, στη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξής του, ενημερωθήκαμε ότι την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Αργοστολίου. Η προσπάθεια για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Βαλλιάνου και του δρόμου Παναγή Βαλλιάνου ξεκίνησε από την προηγούμενη θητεία της Δημοτικής Αρχής Παρίση και εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, μαζί τότε και με το ιστορικό δημοτικό σχολείο του Ληξουρίου «Θουκυδίδης Βαλεντής».
Για το τελευταίο, αξίζει να σημειωθεί πως η Δημοτική Αρχή χρηματοδότησε το 50% του κόστους του έργου, το οποίο ανήλθε περί το ένα εκατομμύριο περίπου για την ανάπλαση των εξωτερικών χώρων και την αναστήλωσή του. Πληροφορίες λένε ότι σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνει και εσωτερική ανάπλαση του κτιρίου, προκειμένου να αποφασιστεί ποια θα είναι η χρησιμότητά του και πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε πολιτιστικό κυρίως επίπεδο.
Εκτός όμως από αυτά τα έργα, αξίζει να μνημονεύσουμε ακόμη τα χρήματα που έπεσαν φέτος στο Φισκάρδο, την ολοκλήρωση της πεζοδρόμησης στην Σκάλα και τον φωτισμό της περιοχής, αλλά και την ασφαλτόστρωση της παραλίας του Ληξουρίου στην πρώτη φάση της. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ήδη έχει υπογραφεί η σύμβαση για τη συνέχεια και της δεύτερης φάσης, ενώ έχουν διατεθεί ποσά και την πλακόστρωση.
Εκτός αυτών, ο Δήμος Κεφαλλονιάς έχει συντηρήσει τα σχολεία του νομού μας και έχει συμβάλει στην επίλυση άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας, αφού η χρηματοδότηση από το Κρατός είναι ελλιπής. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι σε εξέλιξη και η προσπάθεια ανακαίνισης και ανάπλασης  όλων των παιδικών χαρών στο νησί μας.
 Σε γενικές γραμμές ο Δήμος Κεφαλλονιάς «κινείται», προσπαθεί, χωρίς την απαιτούμενη χρηματοδότηση από το Κράτος να βοηθήσει τον τόπο μας να αναπτυχθεί. Δεν είναι όλα καλά, φυσικά και θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα, φυσικά και υπάρχουν αστοχίες, αλλά είναι αλήθεια ότι ο Δήμος προσπαθεί και μάλιστα μόνος του, χωρίς πάντα την απαιτούμενη στήριξη από την «αριστερή» Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα… Εξάλλου, αν κρίνει κανείς από την αντιμετώπιση της Κεφαλλονιάς στο επίπεδο της αποκατάστασης των ζημιών από τους σεισμούς του 2014 ή στο ζήτημα του Πλατύ Γιαλού ή στο ζήτημα του Μύρτου, θα μπορούσε κανείς να πει πως μάλλον μας «κυνηγά» η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά μας βοηθά…
Back To Top