skip to Main Content
Tsipras Dragasakis Ypourgiko1 574 355

Κυβέρνηση: Είμαστε αισιόδοξοι για συμφωνία μέχρι το Eurogroup – Ό,τι πούμε στις προγραμματικές δηλώσεις, θα πούμε και στις Βρυξέλλες!

– Μαραθώνια η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου για τις προγραμματικές δηλώσεις
– Ο διάλογος με τους δανειστές συνεχίζεται, δεσμευόμαστε από τη λαϊκή εντολή δήλωσε κυβερνητική πηγή
– Διεμήνυσε πως ό,τι εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα ισχύσουν και ενόψει Eurogroup: “Ό,τι λέμε στη Βουλή, θα πούμε και στις Βρυξέλλες”
– Αισιοδοξία στην Αθήνα πως θα υπάρξει συμφωνία για το πρόγραμμα “γέφυρα”
– Σταδιακά η υλοποίηση των εξαγγελιών – Σε δυο άξονες οι προγραμματικές δηλώσεις

Σχεδόν τέσσερις ώρες ήταν κλεισμένα τα μέλη του κυβερνητικού συμβουλίου στην αίθουσα συσκέψεων και είχαν βάλει… κάτω τις προγραμματικές δηλώσεις και όσα πρόκειται να πει την Κυριακή στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Γιατί αυτές τις προγραμματικές δηλώσεις δεν τις περιμένουν μόνο οι βουλευτές για να αποφασίσουν αν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ούτε οι πολίτες για να ξέρουν τι τους περιμένει. Κυρίως τις περιμένουν οι δανειστές. Και εκείνοι περιμένουν να ακούσουν συγκεκριμένα πράγματα.
Άλλωστε, την Τετάρτη υπάρχει το έκτακτο Eurogroup, όπου θα συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας και στο οποίο θα δώσουν το παρόν τόσο η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ (η οποία δεν αποκλείεται να συναντήσει τον Έλληνα υπουργό, Γιάνη Βαρουφάκη) όσο και ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Μετά το τέλος της μαραθώνιας συνεδρίασης, κυβερνητική πηγή εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η Αθήνα θα φτάσει σε συμφωνία με τους δανειστές μέχρι το Eurogroup για τη συμφωνία γέφυρα. «Ο διάλογος με τους δανειστές είναι σε εξέλιξη, εμείς δεσμευόμαστε από τη λαϊκή εντολή», είπε.

Όπως τόνισε, όσα πρόκειται να πει ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις, θα είναι όσα θα… ακούσουν και στις Βρυξέλλες. «Τα ίδια λέμε στη Βουλή, τα ίδια και στις Βρυξέλλες», τόνισε και σημείωσε πως το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση, δηλαδή το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης με κάποιες… πινελιές αλλαγής, θα υλοποιηθεί σταδιακά και σε βάθος 4ετίας.

newsit.gr

Back To Top