skip to Main Content
Sofia2

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΟΦΙΑ ΓΑΡΜΠΗ. Γράφει η Παυλίνα Σταμάτη

Η Δημοτική Αρχή στα πλαίσια του νέου προσώπου που δείχνει ώστε να έχει άμεση επαφή με τους πολίτες και τους επαγγελματίες της Κεφαλονιάς διοργανώνει λαϊκές συνελεύσεις προκειμένου να ακουστούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία.

      Σήμερα πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος» με εισηγητή στο θέμα της τροποποίησης του κανονισμού λειτουργίας στη Δημοτική Αγορά την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σοφία Γαρμπή όπου πήρε  την πρωτοβουλία να καλέσει όλους τους παραγωγούς της Δημοτικής Αγοράς για να  καταγραφούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μαζί της για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα ήταν ο κ. Τάκης Κουνάδης Μηχανικός Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ο   Δημοτικός Υπάλληλος και αναπληρωτής υπεύθυνος για την Δημοτική Αγορά κ. Κώστας Κατσονόπουλος και ο κ. Μάκης Παυλάτος Προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηεσίας.

    Τα προβλήματα που καταγράφηκαν αρχικά είναι  σχετικά με τα οικονομικά των παραγωγών όπου δεν έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στα μισθώματα. Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής σε αυτό είναι στα καταστήματα να είναι 10 ευρώ το τετραγωνικό και όσοι από τους παραγωγούς έχουν χρέη να εξοφληθούν με διακανονισμό.

   Στη συνέχεια ακόμα ένα πρόβλημα που κυριαρχεί στην αγορά σχετίζεται με την επισκεψιμότητα και την προσέλκυση των πελατών. Οι προτάσεις που τέθηκαν στην λαϊκή συνέλευση και που κατέγραψε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών είναι αρχικά να αλλάξει η όψη του κτιρίου και να τοποθετηθεί ένα εξωτερικό στέγαστρο όπου θα προστατεύει από τα άσχημα καιρικά φαινόμενα και θα τους βοηθήσει λειτουργικά.  Έπειτα οι παραγωγοί τόνισαν ότι καλό θα ήταν να προβάλουν περισσότερο και να κάνουν γνωστή την ύπαρξη της Δημοτικής Αγοράς( αφού αρκετοί δεν την γνωρίζουν) με κάποιες σημάνσεις που θα δείχνουν την τοποθεσία της.  Ακόμα ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί είναι σχετικά με τον χώρο στάθμευσης. Τις περισσότερες φορές αδυνατούν να βρουν χώρο να σταθμεύσουν το όχημα τους προκειμένου να κάνουν την δουλειά τους.

   Ωστόσο όμως το κυριότερο πρόβλημα που ακούστηκε από τους παραγωγούς της Δημοτικής Αγοράς έχει να κάνει με την τοποθεσία της. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Αργοστολίου είχε πάρει την απόφαση να αλλάξει την θέση της με αποτέλεσμα να εγκατασταθεί στην άκρη της πόλης και οι κάτοικοι να μην έχουν τη δυνατότητα να την επισκεφτούν.

Back To Top