skip to Main Content
AN 40

Λυκούδης για μπάζα στα Λεγατάτα: Έχουν πάθει πολιτική τύφλωση…

Απαντήσεις για το θέμα που έχει προκύψει με τα μπάζα στα Λεγατάτα έδωσε πριν από λίγο ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και υπεύθυνος για τα τεχνικά έργα στο Δήμο Κεφαλλονιάς, κ. Διονύσης Λυκούδης, μιλώντας στον Σάκη Βούτο και τον ionian galaxy 90,8, με αφορμή και την κοινή δήλωση για τη μεταφορά τους στον ΧΥΤΥ από τους δημοτικούς συμβούλους της Αντιπολίτευσης, Βασίλη Ρουχωτά και Διονύση Αραβαντινό.
Ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι οι πολίτες στο Ληξούρι έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει και τι προσπαθούν να πετύχουν όσοι αντιδρούν στην μεταφορά των μπαζών στον Άγιο Αντώνη, ενώ συμπλήρωσε πως για να μπορέσουν τα μπάζα να μεταφερθούν σε ΧΥΤΥ πρέπει να αλλάξουν οι περιβαλλοντικοί όροι, να συνεργαστούν πέντε διαφορετικά Υπουργεία για αυτό, αλλά και να βρεθεί και ο ιδιώτης που θα κάνει μια τέτοια επένδυση. Συνεπώς, όλα αυτά απαιτούν χρόνο και χρόνος πρακτικά δεν υπάρχει, λίγο πριν την έναρξη μάλιστα της θερινής περιόδου. 
“Όλα όσα συμβαίνουν έχουν στόχο να μην γίνουν τα έργα, οι άνθρωποι αυτοί έχουν πάθει πολιτική τύφλωση”, ήταν οι φράσεις που χρησιμοποίησε ο Αντιδήμαρχος, προσθέτοντας πως κι εκείνος δεν συμφωνεί στην ουσία να μεταφερθούν τα μπάζα για ανακύκλωση στον Άγιο Αντώνη, πλην όμως είναι ο μόνος αδειοδοτημένος χώρος και αυτό θα γίνει μόνο για μερικούς μήνες. Το ότι είναι ο μόνος αδειοδοτημένος χώρος το έχει τονίσει και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς κ. Ιθάκης, κ. Δρακουλόγκωνας άλλωστε σε δηλώσεις του. 
Ο Αντιδήμαρχος είπε ακόμη πως όποιος δεν θέλει να μεταφερθούν για ανακύκλωση τα μπάζα στον Άγιο Αντώνη, να προτείνουν και εφικτές λύσεις, γιατί δεν είναι δυνατόν ο καθένας να λέει ό, τι θέλει, χωρίς όμως να προτείνει και τις αντίστοιχες λύσεις. “Έτσι δεν πάμε μπροστά ως χώρα συνολικά, πρέπει να ξεπεράσουμε αυτές τις λογικές και να πάμε παρακάτω, αλλιώς δεν πάμε πουθενά…”, σχολίασε χαρακτηριστικά, δίνοντας μάλιστα και μια ενδιαφέρουσα πληροφορία, για να καταλάβει ο κόσμος πόσο δύσκολο είναι στην πράξη να τροποποιηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι στο ΧΥΤΥ. Πληροφόρησε ότι σε πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος στο ΕΠΠΕΡΑΑ για την περαιτέρω αναβάθμιση του ΧΥΤΥ και την προσωρινή εναπόθεση και επεξεργασία ΑΕΕΚ εκεί, η απάντηση από το Πρόγραμμα ήταν αρνητική…. 
Back To Top