skip to Main Content
An 114

Μαζαράκης: «Εκφράζει τις απόψεις μιας παρέας ο Κοντονής»

Καυστικός ο β’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ για την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού να ματαιώσει τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας * Αποκαλυπτικός και για τις πλαστογραφίες σε ΕΠΣ με ταυτότητες προπονητών

Καταπέλτης… Για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε το βράδυ της Δευτέρας (7/3) στην ΕΡΤ3 ο β’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Μαζαράκης.

Ο βασικός άξονας της τοποθέτησης του προέδρου της ΕΠΣ Κεφαλληνίας – Ιθάκης ήταν η ανήκουστη απόφαση του Σταύρου Κοντονή να ματαιώσει τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας με αφορμή τον επεισοδιακό ημιτελικό ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και τη διακοπή του ελέω της εισβολής οπαδών των γηπεδούχων.

Ο Μαζαράκης καυτηρίασε με επιχειρήματα την αναποτελεσματικότητα του λουκέτου από πλευράς υφυπουργού Αθλητισμού και παράλληλα εξήγησε γιατί η Ομοσπονδία προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για να κριθεί αντισυνταγματική η εν λόγω επίμαχη απόφαση…

«Θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να συνεχιστεί το Κύπελλο. Έχει αποφασίσει ο Κοντονής να είναι μόνος του και μόνος του να αποφασίζει για τα πάντα…

Ο υπουργός δεν έκανε σωστή χρήση του νόμου, γιατί ο νόμος θέλει συγκατάθεση της διοργανώτριας για να υπάρξει ματαίωση. Αυτό δεν έγινε. Η ΕΠΟ ως διοργανώτρια του Κυπέλλου του απάντησε αρνητικά σε ερώτημά του και εγγράφως υπογράμμισε γιατί δεν συντρέχουν οι λόγοι ματαίωσης του θεσμού. Εκείνος, όμως, ετσιθελικά διακόπτει το Κύπελλο! Ο υφυπουργός με την απόφασή του κάνει πολύ μεγαλύτερο κακό από το καλό που μπορεί να θέλει να κάνει. Ίσως να μην ξέρει και τι κάνει.

Ο κ. υπουργός αντικαθιστά ΕΠΟ, ΚΕΔ και τον παρατηρητή διαιτησίας. Θα μπορούσε να είναι και πρόεδρος της ΚΕΔ του χρόνου αν θέλει και δεν είναι στην κυβέρνηση…».

Ο Μαζαράκης, πάντως, δεν κρύφτηκε και είπε ευθαρσώς και την άποψή του για τη διαιτησία Παππά στο ματς της Τούμπας αναφέροντας: «Και εμείς δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τη διαιτησία. Ναι, για μένα, αν θέλετε, ο διαιτητής δεν δίνει ένα πέναλτι στο 89’. Ο υπουργός, όμως, δεν κοιτά ούτε τα αυτονόητα της έκθεσης της Αστυνομίας για αυτό το παιχνίδι.

Στις έξι πρώτες σελίδες αναφέρονται ένα κάρο γεγονότα βίας και έξω από το γήπεδο, το πέναλτι είναι στην έκτη σελίδα…

Είδα ένα διαιτητή που προσπαθούσε να παίξει 50-50 και να μη διακόψει το ματς. Δεν ήταν το πρόβλημα το πέναλτι που δεν δόθηκε για να γίνουν τα επεισόδια. Φυσικά και από ένα σημείο και μετά υπήρχε κίνδυνος για τις ανθρώπινες ζωές, για αυτό και δεν συνεχίστηκε το παιχνίδι».

Ο β’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, πάντως, σε άλλο σημείο περιέγραψε και γιατί η Ομοσπονδία βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λέγοντας: «Είμαστε σε έναν πόλεμο επιχειρηματικών συμφερόντων και εμείς βρισκόμαστε στη μέση και θέλουν να τα ρίξουν όλα στον αποδιοπομπαίο τράγο.

Η βία δεν προέρχεται από τη διαιτησία, θα έλεγα ότι οι λόγοι είναι κατευθυνόμενοι, ο υπουργός εκφράζει τις απόψεις μιας παρέας… Αν φύγει η ΕΠΟ, όλα θα λυθούν διά μαγείας… Όποτε έχει πρόβλημα ο υπουργός βγαίνει και μιλά για την κάθαρση.

Όλοι οι υπουργοί θέλουν την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου. Στην ουσία με αυτή την απόφαση (σ.σ.: της ματαίωσης του Κυπέλλου) επιβράβευσε τους ταραξίες ο υφυπουργός. Θα μπορούσε να έχει αποφασίσει αναβολή για λόγους δημόσιας τάξης, όχι ματαίωσης! Εδώ έχουμε μόνο μαγκιές και μεγάλες εξαγγελίες από τον αρχάγγελο της κάθαρσης».

Ακολούθως, ο Μαζαράκης αναφέρθηκε και στο σχέδιο ανατροπής της τωρινής διοίκησης της ΕΠΟ από την τρόικα Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ: «Σε μια δημοκρατική Πολιτεία η πλειοψηφία βγάζει διοικήσεις στην ΕΠΟ. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας εκλέγεται από την πλειοψηφία των Ενώσεων και όχι από 3 ή 13 σωματεία. Υπάρχει μια προσπάθεια επιβολής για να φύγουν συγκεκριμένοι άνθρωποι για να έρθουν στη θέση τους κάποια άλλα πρόσωπα.

Επαναλαμβάνω, οι Ενώσεις βγάζουν τη διοίκηση. Δεν καταλαβαίνω, έχετε την άποψη ότι Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα πρέπει να έχουν 10 ψήφους για να ελέγχονται έτσι οι μικρότερες Ενώσεις; Αυτά δεν γίνονται!».

Μάλιστα, ο Μαζαράκης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας Βαγγέλη Γραμμένο (ήταν καλεσμένος στο στούντιο της ΕΡΤ3 και είχε τονίσει ότι συντάσσεται με την ανάγκη να επισπευστούν οι εκλογές στην ΕΠΟ πριν από τον προσεχή Οκτώβρη και να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση, θεωρώντας ότι η Ομοσπονδία ευθύνεται για τη βία και δεν κάνει τίποτα), του είπε: «Εσύ ευθύνεσαι για τις διαιτησίες όλων των διαιτητών της Ένωσής σου; Για να καταλάβω γιατί φταίει για όλα η ΕΠΟ».

Ο Μαζαράκης, πάντως, έθεσε δημοσίως και ένα πολύ σοβαρό θέμα αποκαλύπτοντας ότι σε κάποιες Ενώσεις υπάρχουν πλαστογραφίες σε άδειες προπονητών (έχει ειπωθεί ότι τέτοιο θέμα υπάρχει, μεταξύ άλλων, και στη Μακεδονία).

«Έχουμε και θέματα πλαστογραφίας σε Ενώσεις. Υπάρχει θέμα με άδειες σε προπονητές. Θα γίνει έλεγχος, εστάλη ενημέρωση σήμερα σε όλες τις ΕΠΣ. Υπάρχουν αποδείξεις για πλαστογραφία. Θα τα πάμε στη Δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο δε για τα περί μη συμμετοχής παραγόντων που εμπλέκονται με τη Δικαιοσύνη, ο β’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ ήταν αφοπλιστικός: «Έχουν ειπωθεί διάφορα πράγματα περί εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο και διερεύνηση αυτής της υπόθεσης. Ανακρίσεις έγιναν. Αν σας καταγγείλω και εγώ και ο οποιοσδήποτε, υποχρεωτικά ο εισαγγελέας θα κινήσει τη διαδικασία. Υπάρχουν μόνο κατηγορίες κατά ανθρώπων, δεν υπάρχουν βουλεύματα για παραπομπή σε δίκη, άρα για ποιο ζήτημα μιλάμε;».

Τέλος, ο Μαζαράκης απάντησε και σε όσους κατηγόρησαν τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη γιατί δεν παρακολούθησε τον ημιτελικό ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: «Ναι, δεν είδε το παιχνίδι γιατί μέχρι τις 9.30-10 το βράδυ δούλευε στο γραφείο του… Πού είναι το κακό και το περίεργο, επειδή δουλεύει για την Ομοσπονδία

http://www.a-sports.gr/

Back To Top